Προ των πυλών βρίσκεται η νέα γενιά της Octavia, η οποία θα κάνει την επίσημη εμφάνιση της τον Ιανουάριο του 2013. Το μεσαίο μοντέλο της τσεχικής φίρμας, θα έχει ακόμα καλύτερη ποιότητα κατασκευής, ποιότητα κύλισης, περισσότερους χώρους και φυσικά τους κινητήρες TSI και TDI της VW.

Σχεδιαστικά, παρότι διατηρεί το προφίλ του τωρινού, έχει πιο δυναμική εικόνα, με το μήκος της να είναι αυξημένο κατά 8 εκατοστά. Οι επιβάτες θα έχουν στη διάθεση τους ακόμα μεγαλύτερους χώρους, με το πορτμπαγκάζ να έχει αυξηθεί κατά 30 λίτρα, φθάνοντας τα 590. Κάτω από το καπό, θα φέρει τους ίδιους κινητήρες με το νέο Golf, όπως τον 1,2 TSI των 105 ίππων, τον 1,4 TSI με σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων, τον καινούριο 1.6 TDI με τους επίσης  105 ίππους, καθώς και τον δίλιτρο TDI απόδοσης 150 ίππων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός των άλλων, η νέα Octavia θα έχει πλούσιο εξοπλισμό και παράλληλα ανταγωνιστική τιμή. Για περισσότερες πληροφορίες, κάντε υπομονή έως τα τέλη Ιανουαρίου, όποτε και θα γίνει η πανευρωπαϊκή παρουσίαση του μοντέλου στην Πορτογαλία.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης