Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

Διαβάζετε καθημερινά για τα τρελά και παλαβά που συναντούμε στους ελληνικούς δρόμους και μας κάνουν να τραβάμε τα μαλλιά μας. Η ανταπόκριση από την πλευρά σας είναι πολύ μεγάλη και αυτό φαίνεται από τα δεκάδες e mail που λαμβάνουμε καθημερινά και τα οποία (αν και καθυστερημένα) όλα τα δημοσιευτούν. Ο σκοπός των δημοσιευμάτων δεν είναι να κρίνουμε προσωπικά ανθρώπους αλλά την πράξη τους και από τα λάθη μας να γίνουμε καλύτεροι…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο θα ήθελα να επισημάνω δύο περιστατικά που μου συνέβησαν και από εκεί και πέρα ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Πρώτο περιστατικό…
Οδηγώ σε μονόδρομο και ξαφνικά εμφανίζεται μπροστά μου ένα αυτοκίνητο του Δήμου που καθαρίζει. Σταματώ και λέω στον οδηγό ότι αυτό που κάνει είναι παράνομο… “Το ξέρω, αλλά δεν μπορώ αλλιώς να καθαρίσω το δρόμο. Για εμάς επιτρέπεται” είναι η απάντηση του εργαζόμενου στον Δήμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νομίζω πως δεν χρειάζεται να γράψω και περισσότερα για το περιστατικό….

Δεύτερο περιστατικό..
Κινούμε και πάλι σε μονόδρομο και εμφανίζεται μπροστά μου ένα επαγγελματικό αυτοκίνητο (τύπου βαν). Σταματώ μπροστά του και του λέω να κάνει πίσω. “Έλα μωρέ τώρα, το παίζει και μάγκας. Αφού χωράς να περάσεις… Εσύ δηλαδή δεν πας ανάποδα στο δρόμο;” Το απαντών πως δεν θα έλεγε τα ίδια αν ήταν εκεί η τροχαία αλλά και πάλι η απάντηση δείχνει το επίπεδο του οδηγού: “Ας έρθει να με γράψει. Θα την πληρώσω και θα το ξανακάνω…”. Του αναφέρω πως κινούμενος σε μονόδρομο μπορεί να χτυπήσει κάποιο μικρό παιδί. Και αυτή τη φορά η απάντηση είναι… αποστομωτική: “Προσέχω….”  

Αν έχετε και εσείς να μας διηγηθείτε παρόμοια περιστατικά ή θέλετε να μας στείλετε φωτογραφίες και video από τα τρελά και παλαβά των ελληνικών δρόμων τα περιμένουμε στο e mail: automoto@zougla.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης