Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

       



Το ταξίδι του Κώστας Μητσάκη στην Ιαπωνία φτάνει στο τέλος του και ο Έλληνας ταξιδευτής Κώστας Μητσάκης μας στέλνει μία ακόμα ανταπόκριση.

Αυτή τη φορά αφορά στο Κιότο που είναι η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ιαπωνίας.

Οδηγώντας με προορισμό το Κιότο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανταπόκριση του Κώστα

«Για περισσότερο από χίλια χρόνια (784-1868), το Κιότο υπήρξε η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας. Η ένδοξη πόλη των αυτοκρατόρων, η οποία γλίτωσε από την καταστροφή του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου χάρη στο σεβασμό που έδειξαν τα συμμαχικά στρατεύματα και δεν βομβάρδισαν την πολιτιστική κοιτίδα της Ιαπωνίας, είναι σήμερα μια μοναδική πόλη-μουσείο.

Περίτεχνοι βουδιστικοί ναοί, εντυπωσιακά παλάτια, βίλες με όμορφους κήπους και γεροδεμένα κάστρα κοσμούν την παραδοσιακή πρωτεύουσα της χώρας, η οποία αποτελεί τον βασικότερο θεματοφύλακα της ιαπωνικής ιστορικής και πολιτιστικής παράδοσης.

Αν σας αρέσουν πάντως οι αριθμοί, περί τους 1.600 βουδιστικούς ναούς, 400 σιντοϊστικά ιερά και δεκάδες μουσεία υπάρχουν διάσπαρτα στα πολεοδομικά όρια του Κιότο. Πρόκειται για αξεπέραστες στον χρόνο μνημειακές μαρτυρίες, που μου διηγήθηκαν την ένδοξη ιστορία της “Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου” κατά την εποχή της μέγιστης ακμής της».  

Η χρυσοποίκιλτη παγόδα Kinkaku-ji είναι ένα μοναδικό αρχιτεκτόνημα του Κιότο
Στον χώρο των Αυτοκρατορικών Παλατιών ορθώνονται πάμπολλα παραδοσιακά κτίσματα του 16ου – 17ου αιώνα
Η μαύρη Honda CRF 250Rally στον ιερό χώρο των παγόδων Fushimi Inari – Taisha
Η παγόδα To-ji ξεχωρίζει για το ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό σχήμα της
Παραδοσιακά ντυμένες Γιαπωνέζες στον ιερό χώρο των παγόδων Fushimi Inari – Taisha

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης