Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, φθάνει στην Κύπρο το βράδυ της ερχόμενης Δευτέρας, για επίσημη επίσκεψη, μετά από σχετική πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά την παραμονή του στην Κύπρο, ο κ. Σουλτς θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και τον Πρόεδρο της Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρεται, της συνάντησης με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη θα προηγηθεί επίσημη τελετή υποδοχής στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο κ. Σουλτς θα προσφωνήσει την Ολομέλεια της Βουλής, σε ειδική συνεδρία της, την Τρίτη, 29 Μαρτίου, στις 12.00.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμήν του κ. Σουλτς, ενώ ο Πρόεδρος της Βουλής θα παραθέσει επίσημο γεύμα. Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα πραγματοποιήσει, εξάλλου, συνάντηση με αρχηγούς και εκπροσώπους ελληνοκυπριακών και τουρκοκυπριακών κομμάτων, στο Λήδρα Πάλας, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Σλοβακίας στη Λευκωσία.

Επίσης, θα επισκεφτεί το Ανθρωπολογικό Εργαστήριο της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων και θα συμμετάσχει σε τηλεοπτική συζήτηση με Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους νέους, στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Σουλτς θα παρακαθίσει, τέλος, σε ιδιωτικό πρόγευμα με τον Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Άιντα. Θα αναχωρήσει από την Κύπρο το πρωί της Τετάρτης, 30 Μαρτίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης