Το ΑΚΕΛ στηρίζει τη διαπραγματευτική διαδικασία για λύση του Κυπριακού και θα την στηρίξει μέχρι τέλους, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι το ΑΚΕΛ δεν θα δεχθεί εκτροπή από τις βασικές αρχές λύσης του Κυπριακού.
 
Σε δηλώσεις ύστερα από σημερινή συνάντηση στα γραφεία του κόμματος με τη Συντονιστική Επιτροπή των επτά Κοινοτήτων της περιοχής Αποστόλου Βαρνάβα – Σαλαμίνας, ο κ. Κυπριανού είπε ότι το ΑΚΕΛ θεωρεί την επίλυση του Κυπριακού «ως θέμα ύψιστης προτεραιότητας, που θα επηρεάσει το μέλλον και την προοπτική την οποία θα δώσουμε στη χώρα και στο λαό μας».

«Δεν έχουμε άλλη επιλογή από του να εργαστούμε σκληρά με στόχο να πετύχουμε λύση η οποία απαραιτήτως να βασίζεται στο συμφωνημένο πλαίσιο» ανέφερε προσθέτοντας ότι «δεν θα δεχθούμε εκτροπή από τις βασικές αρχές λύσεις του Κυπριακού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια βασική παράμετρος της λύσης, συνέχισε, θα πρέπει να είναι ο σεβασμός των βασικών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ανέφερε επίσης ότι «το ενωμένο κράτος που θα προκύψει θα αποτελεί μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας» και πρόσθεσε ότι το ΑΚΕΛ δεν θα αποδεχθεί εγγυήσεις και μονομερή επεμβατικά δικαιώματα και απαιτεί «να υπάρξει ένα άλλο σύστημα ασφάλειας το οποίο θα συζητηθεί με τον ΟΗΕ».

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης