Πολλά και διάφορα νέα έχουμε και αυτήν την εβδομάδα από τις αγαπημένες μας εταιρείες κινητής. Τα νέα περιλαμβάνουν Motorola, HTC και το Project ARA της Google.

Project ARA
Καιρό μετά την ανακοίνωση της εμφάνισης του πρώτου modular κινητού από την Google μέσα στο 2015, έχουμε περισσότερα νέα γι αυτό το εγχείρημα. Πιο συγκεκριμένα, ο Paul Eremenko (ο leader αυτής της ομάδας) δήλωσε πως θα υπάρξει ένα ειδικό κατάστημα για τα ξεχωριστά και αποσπώμενα κομμάτια του νέου κινητού. Αντιγραφή δηλαδή του Play Store για τις εφαρμογές. Επίσης, αναφέρθηκε ότι το MDK (module developers kit) θα είναι ανοικτό για όλους όσους θέλουν να χτίσουν μία μοναδα (πχ μία κάμερα) και θα μπορούν να το πουλήσουν μετέπειτα στην νέα “αγορά-κατάστημα” που θέλει να στήσει η Google με απώτερο σκοπό την άμεση πώληση σε πελάτη από developer. Μένει να δούμε πόσα κομμάτια θα υπάρξουν όταν θα αρχίσει να λειτουργεί αυτό το κατάστημα και τι έχουν ονειρευτεί οι developers. Τέλος, να σημειωθεί ότι το βασικό κομμάτι των modular θα έχει 50 δολλάρια άρα 39.50 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

project ara

HTC
Λίγο μετά την παρουσίαση των νέων προιόντων της, η HTC έδειξε πως στην Ευρώπη το ανανεωμένο HTC One M8 Eye (με 13 megapixel κάμερα) δεν θα βρεθεί πουθενά. Πιο συγκεκριμένα το M8 Eye έχει σκοπό να εκδοθεί στην Ινδία και στην Κίνα, σε περιορισμένο αριθμό και η Ευρώπη δεν ανήκει σε καμία μελλοντική επιλογή.

htc-one-m8-eye-red

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Motorola Droid Turbo
Νέα εμφάνιση έκανε το νέο καθαρόαιμο smartphone της Motorola, το Droid Turbo σε εικόνα για λογαριασμό της Verizon. Επίσης, επιβεβαιώθηκαν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του που περιέχουν 5.2 ίντσες QHD οθόνη (2560×1440 pixels), Qualcomm Snapdragon 805 chip, 3 GB Ram, 32 GB αποθηκευτικό χώρο, 21 megapixel κάμερα και 3900 mAh μπαταρία μαζί με Android 4.4.4 στην αρχική έκδοσή του. Το Droid Turbo θα βγεί στις 28-10 kai μετά από ειδικό live event.

droid-turbo

Συμπεράσματα
Μετά και από αυτές τις ειδήσεις και κυρίως όσον αφορά τα modular κινητά, το μέλλον των smartphones αρχίζει να διαγράφεται διαφορετικό και πιο ελεύθερο από περιορισμούς. Αν οι ξεχωριστές μονάδες με αξιοσημείωτες επιδόσεις θα έχουν μία αρκετά χαμηλή τιμή, λόγω ανταγωνισμού τότε η Google θα καταφέρει να αλλάξει τις συνήθειες του καταναλωτικού κοινού και τις επιλογές των διάσημων φιρμών. Αν και είναι πολύ νωρίς ακόμα, φαίνεται ότι όλοι οι κατασκευαστές θα προτιμήσουν αυτό το πρότυπο και οι ισορροπίες θα αλλάξουν. Επαναλαμβάνουμε, το βασικό φάσμα του modular κινητού θα έχει 39.50 ευρώ συν ότι άλλο θα θελήσει ο χρήστης. Εντυπωσιακό, θα έλεγε κανείς και η Google μάλλον νέος παντοκράτορας στον ψηφιακό κόσμο. Για να πληροφορηθείτε εκτενέστερα για τo Project ARA, διαβάστε εδώ. Πείτε την γνώμη και τις απορίες σας για τα κινητά στο δικό τους sub-forum.

Πηγή: GameWorld.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης