Σε οικονομική θηλιά που οδηγεί ακόμη και στην αυτοκτονία έχουν μετατραπεί συσσωρευμένα χρέη μικροπωλητών της Περιφέρειας ΑΜΘ προς την Εφορία αλλά και ασφαλιστικά ταμεία που έχουν ως αποτέλεσμα την οριστική ανάκληση των αδειών τους.

Όπως διαβάζουμε στο ThrakiToday, παρά τις προσπάθειες που καταβάλουν εδώ και έναν περίπου χρόνοι οι μικροπωλητές της περιοχής, το αρμόδιο τμήμα της Περιφέρειας ΑΜΘ προχώρησε στην ανάκληση 180 περίπου αδειών μικροπωλητών, εκ των οποίων οι 36 δραστηριοποιούνται στην Π.Ε. Ξάνθης, λόγω αδυναμίας των κατόχων αυτών να παρουσιάσουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.

Όπως εξηγεί εκπρόσωπος των μικροπωλητών της Π.Ε. Ξάνθης Ηλίας Συμεών, “δεν κατέστη δυνατόν μια μικρή μερίδα των μικροπωλητών να προβούν στη ρύθμιση των οφειλών τους προς την εφορία αλλά και το ασφαλιστικό τους ταμείο για να πάρουν την ενημερότητά τους και ως εκ τούτου οι άδειες τους έχουν ανακληθεί οριστικά και αμετάκλητα” 
ενώ παράλληλα επισημαίνει πως το πρόβλημα ξεπερνά τα γεωγραφικά όρια της Περιφέρειας ΑΜΘ και από κοινού οι μικροπωλητές της Β. Ελλάδος προσανατολίζονται σε δράσεις και παρεμβάσεις με στόχο την αναζήτηση λύσης.

Η οικονομική ανέχεια του συνόλου των μικροπωλητών και τα συσσωρευμένα χρέη οδηγούν πολλούς μικροπωλητές ακόμη και στην αυτοκτονία, με τον κύριο Συμεών να αναφέρεται σε πρόσφατο περιστατικό αυτοκτονίας μικροπωλητή στη Δράμα, που επέλεξε να βάλει τέλος στη ζωή του επειδή δεν μπορούσε να ανανεώσει την άδεια του. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχει ξεκινήσει η ταφόπλακα για το επάγγελμά μας. Πρέπει ο κάθε εμπορικός σύλλογος και το κάθε επιμελητήριο να καταλάβουν ότι είμαστε φίλοι τους και όχι εχθροί τους, και η κοινωνία πρέπει να αντιληφθεί την κοινωνική προσφορά των μικροπωλητών καθώς και το ότι οι κάτοχοι των αδειών αυτών προέρχονται από ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού που χρειάζονται στήριξης» τονίζει ο κος Συμεών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης