Αύριο ενδέχεται να αναχωρήσουν από την Ιεράπετρα για τις χώρες που επιθυμούν 350 Σύροι και 20 Παλαιστίνιοι, μετανάστες που ενώ κατευθύνονταν προς την Ιταλία, βρέθηκαν στην Κρήτη, λόγω βλάβης στο πλοίο «Baris» που τους μετέφερε.

Μετά τη μακρά επιχείρηση διάσωσης των 550 μεταναστών που διεξήχθη την Πέμπτη, ως σήμερα φιλοξενούνται προσωρινά στο Κλειστό Γυμναστήριο Μπάσκετ της Ιεράπετρας. Στο χώρο βρίσκεται αστυνομία, λιμενικό, περισσότεροι από 70 εργαζόμενοι στον Ερυθρό Σταυρό, κλιμάκιο από το υπουργείο υγείας, αλλά και συνεργεία του δήμου που διατηρούν καθαρό το χώρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το δήμαρχο Ιεράπετρας, Θεοδόση Καλαντζάκη, οι πρόσφυγες πολέμου (350 Σύροι και 20 Παλαιστίνιοι) θα αφεθούν ελεύθεροι, με εξάμηνη αναβολή απέλασης, προκειμένου να μεταβούν στον τόπο όπου επιθυμούν να ζήσουν. Όσο για τους Αφγανούς, τους Ιρακινούς και τους Ιρανούς που επέβαιναν στο πλοίο «Baris» αν εκδηλώσουν ενδιαφέρον να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, θα προωθηθούν εκεί, εναλλακτικά θα πρέπει να μεταφερθούν στα Κέντρα Κράτησης Μεταναστών (Προαναχωρησιακά Κέντρα). Ήδη, μάλιστα, η αστυνομία έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για να μεταφερθούν σε Κέντρα Κράτησης.

Την ίδια στιγμή, αίτημα της τοπικής κοινωνίας είναι η απομάκρυνση από τον όρμο της Ιεράπετρας, του πλοίου που επί μέρες παρέμενε ακυβέρνητο.

Πηγή: cretalive.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονιστικές φωτογραφίες από την αποβίβαση των μεταναστών

Καρέ-καρέ η αεροδιακομιδή εγκύου από το «Βaris»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης