Τα βλέμματα είναι στραμμένα στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», εκεί όπου νοσηλεύεται από την περασμένη Πέμπτη ο 12χρονος Νικήτας από τη Ρωσία, ο οποίος δέχτηκε άγρια επίθεση με περισσότερες από 20 μαχαιριές από τον 20χρονο ανιματέρ Cirino Schrijver.

Η διαδικασία αποδιασωλήνωσης του παιδιού ολοκληρώθηκε και, σύμφωνα με τον ANT1, μόλις άνοιξε τα μάτια του ζήτησε να δει τη μητέρα του και τον αδελφό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δίπλα του βρίσκεται και ειδική ψυχολόγος, ενώ θα ακολουθήσουν νευρολογικά τεστ προκειμένου οι γιατροί να διαπιστώσουν πόσο σοβαρές είναι οι βλάβες στις κινητικές λειτουργίες των κάτω άκρων που μπορεί να έχει υποστεί ο μικρός, μετά την κάκωση στον νωτιαίο μυελό από μαχαιριά στη σπονδυλική στήλη.

Παράλληλα, ο μικρός αναμένεται να υποβληθεί την επόμενη εβδομάδα και σε ορθοπεδική επέμβαση για τραύμα που φέρει στο αριστερό του χέρι, που του προκάλεσε βλάβη στον τένοντα.

Στο ίδιο συμβούλιο συζητήθηκε και το πρόγραμμα της φυσικοθεραπείας όπου πρέπει να υποβληθεί το παιδί, με δεδομένο ότι η μητέρα του επιθυμεί να γίνει η αποκατάσταση του 12χρονου στην Ελλάδα και όχι στην πατρίδα του, όπως της προτάθηκε από τις ρωσικές αρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: cretalive.gr
Διαβάστε επίσης: Κορυφώνεται η αγωνία για τον 12χρονο, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 18 Μαΐου 2013, 12:07

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης