Την άρνηση γιατρού δερματολόγου να προβεί στην πλήρη εξέταση της κόρης του, με τη δικαιολογία πως από τον ΕΟΠΠΥ λαμβάνει το ποσό των 5 ευρώ, καταγγέλλει ο Αναστάσιος Λαγός, ενώ ήδη έχει προβεί σε σχετική καταγγελία στον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας.

Σύμφωνα με τον κ. Λαγό, την Παρασκευή, η κόρη του, είναι 14 ετών, με τη σύζυγό του είχαν κλείσει ραντεβού μέσω ΕΟΠΠΥ σε δερματολόγο για εξέταση ακμής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως περιγράφει η σύζυγός του, «η γιατρός μάς δέχθηκε την καθορισμένη ώρα. Όταν πήγαμε στο γραφείο της, της είπα πως, επειδή η κόρη μου είναι στην εφηβεία, το δέρμα της είναι πολύ ευαίσθητο και έχει πολλά σπυράκια, που της ζήτησα να εξετάσει».

Ωστόσο, σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, η γιατρός χωρίς καν να εξετάσει την 14χρονη έγραψε μια συνταγή με αλοιφές και φάρμακα και, όταν ζητήθηκε στη συνέχεια να εξετάσει και τις ελιές, εκείνη περιορίστηκε στο να απαντήσει πως «δεν βλέπω τίποτα το ανησυχητικό».

«Η γιατρός δεν σηκώθηκε από την καρέκλα της. Δεν την άγγιξε καν την κόρη μου και απλά έγραψε μερικά φάρμακα. Όταν δε της ζήτησα να την εξετάσει τόσο για τα σπυριά όσο και για τις ελιές, μου είπε ότι δεν βλέπει κάτι ιδιαίτερο και από εκεί και πέρα δεν μου έδωσε άλλη απάντηση» σημειώνει η Γεωργία Μπρη, σύζυγος του κ. Λαγού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, η ίδια προσθέτει πως «όταν είδα ότι δεν πρόκειται να την εξετάσει, της ζήτησα να δει έστω κάτι σπυράκια που έχει βγάλει η κόρη μου στις μασχάλες της και τα θεωρώ πολύ ανησυχητικά, για να μου απαντήσει η γιατρός: Δεν μου λέτε, κυρία μου, με 5 ευρώ που δίνει ο ΕΟΠΠΥ θέλετε να σας εξηγήσω όλη τη δερματολογία; Να κλείσετε άλλο ραντεβού για το σπυράκι. Εκείνη τη στιγμή η αντίδρασή της με έπιασε εξαπίνης και το μόνο που μπόρεσα να κάνω ήταν να πάρω το παιδί και να σηκωθούμε να φύγουμε».

Ο κ. Λαγός την ίδια μέρα προέβη σε καταγγελία στον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας μέσω αποστολής ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όμως, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Δραμητινό «ακόμη δεν έχω λάβει κάποια καταγγελία, ωστόσο φυσικά και μόλις τη λάβουμε, θα την εξετάσουμε».

Πηγή: Taxydromos
Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Διαβάστε επίσης:

Βόλος: Συνεχίζεται η Οδύσσεια καρκινοπαθούς μετά την καταγγελία για φακελάκι, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012, 00:15

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης