Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας πραγματοποιεί ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, ζητώντας την άμεση επανίδρυση του ΟΕΚ και του ΟΕΕ οι οποίοι καταργήθηκαν τον Φεβρουάριο του 2012.

Όπως καταγγέλλουν, τέσσερα χρόνια μετά οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να πληρώνουν εισφορά υπέρ ΟΕΚ 1% και το ΙΚΑ να εισπράττει ετησίως 200 εκατ. ευρώ που δεν αποδίδονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, καταγγέλλουν ότι τέσσερα χρόνια μετά δεν υλοποιείται κάποιο νέο πρόγραμμα στέγασης, κάποιο νέο δάνειο, κάποιος νέος οικισμός εργατικής κατοικίας, κάποια νέα επιδότηση ενοικίου και κάνουν λόγο για απαξίωση του κοινωνικού τουρισμού αφού μόνο το ένα πέμπτο των εισιτηρίων δίνεται , συγκριτικά με το 2011.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Κωνσταντίνος Λιβέρης, δήλωσε ότι από το 2011 μέχρι σήμερα οι εργαζόμενοι έχουν αποφέρει στο κράτος 1,2 δισ. ευρώ που ουσιαστικά έμειναν αναξιοποίητα καθώς μόνο 42 εκατ. από αυτά έχουν αποδοθεί στον ΟΑΕΔ. Επίσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στις προγραμματικές της δηλώσεις είχε υποσχεθεί ότι θα επανιδρύσει τον ΟΕΚ και τον ΟΕΕ.

Τη συγκέντρωση στηρίζει και η ΑΔΕΔΥ η οποία ζητάει άμεση ανασύσταση του ΟΕΚ και του ΟΕΕ με πλήρως αναβαθμισμένες αρμοδιότητες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης