Με λαμπρότητα διοργάνωσε ο Σύλλογος των Αποφοίτων των Σχολείων της Ελληνικής Παιδείας εκδήλωση για τους Βαλκανικούς Πολέμους και την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών.

Μέσα σε ένα κατάμεστο από κόσμο χώρο, οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία εισαγωγική ομιλία του ακαδημαϊκού Ευάνθη Χατζηβασιλείου σχετικά με την πορεία της Ελλάδας κατά την περίοδο 1912-13, καθώς και την προβολή σχετικού οπτικοακουστικού υλικού βασισμένο σε πηγές της Ελληνικής Τηλεόρασης και των αρχείων του στρατού, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με απαγγελίες κι άσματα της χορωδίας των μαθητών των σχολείων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ άλλων τίμησε με την παρουσία της την εκδήλωση η ακαδημαϊκός και πρώην υπουργός Κέλλυ Μπουρδάρα, ενώ εκπροσωπήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Επαμεινώνδας Στυλόπουλος, στον εισαγωγικό του χαιρετισμό επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Η αποψινή μας εκδήλωση στόχο έχει την εθνική υπενθύμιση αλλά και την ιστορική ενημέρωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αγώνες των προγόνων μας θα πρέπει να αποτελούν παράδειγμα για όλους μας ενάντια σε κάθε κατακτητή. Μπορεί να πέρασαν από τότε εκατό χρόνια, αλλά αυτές τις μέρες που ζούμε οι αγώνες που έδωσαν οι Έλληνες τα χρόνια των Βαλκανικών Πολέμων θυμίζουν τόσο επίκαιροι όσο ποτέ».

Ο Σύλλογος των Αποφοίτων των Σχολείων της Ελληνικής Παιδείας, στο πλαίσιο της στήριξής του στους θεσμούς και την ιστορία, διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων. Ο Σύλλογος πρεσβεύει τις αξίες και τα ιδανικά στα οποία όλοι οι μαθητές των σχολείων η Ελληνική Παιδεία έχουν γαλουχηθεί. Μεταξύ των στόχων του Συλλόγου είναι να διατηρηθούν αυτά τα ιδεώδη ενάντια σε μία ισοπεδωτική κοινωνία. Η προσφορά του Συλλόγου μας στους αποφοίτους μας δεν περατώνεται με την υποστήριξη στους θεσμούς, αλλά συνδυάζει παροχές όπως η Τράπεζα Αίματος.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Σύλλογο των Αποφοίτων των σχολείων «Η Ελληνική Παιδεία» μπορείτε να επισκεφτείτε το www.satep.gr.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης