Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Έκρηξη σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης σε πρατήριο υγρών καυσίμων επί της λεωφόρου Κωνσταντίνου Καραμανλή 100 στην Ανάβυσσο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο σημείο έσπευσαν για την κατάσβεση της φωτιάς 15 πυροσβέστες με έξι οχήματα. Η ισχύς της έκρηξης ήταν τέτοια, που έχουν σπάσει τα τζάμια κατοικιών και καταστημάτων σε απόσταση δύο οικοδομικών τετραγώνων

Ο κ. Κιούσης, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του πρατηρίου και πρόεδρος των βενζινοπωλών, ανέφερε πως η έκρηξη σημειώθηκε στις 05.20, όταν και άκουσε έναν πολύ έντονο θόρυβο.

Όπως επεσήμανε, για την έκρηξη ευθύνεται εκρηκτικός μηχανισμός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μένω ακριβώς από πάνω. Στις 05.20 ακούσαμε έκρηξη και είδαμε μια μικρή φωτιά, την οποία και σβήσαμε. Σε μισή ώρα ήρθε η Πυροσβεστική» είπε στην κάμερα του zougla.gr.

Παράλληλα, τόνισε πως το μαγαζί έχει καταστραφεί. «Έχει δημιουργηθεί κρατήρας, υπάρχουν πολλές ζημιές. Στα 50 μέτρα έχουν σπάσει τζαμαρίες και τζάμια αυτοκινήτων» ανέφερε.

Δείτε τις δηλώσεις του στην κάμερα του zougla.gr:

«Η έκρηξη έγινε στις 05.20 το πρωί και 05.50 το πρωί θα άνοιγα και θα είχα εξαϋλωθεί. Δέκα βήματα είναι το πρατήριο από το σπίτι μου» είπε νωρίτερα σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου.

Φωτογραφία του κρατήρα που δημιουργήθηκε στην είσοδο του πρατηρίου

Σπασμένα τζάμια

Για την έκρηξη μίλησε κάτοικος της περιοχής, η οποία τόνισε πως ήταν τόση ισχυρή, που μετατόπισε το κούφωμα του παραθύρου του σπιτιού της, ενώ είπε πως σε διπλανό οικόπεδο εκτοξεύθηκε ένα μεγάλο αντικείμενο.

Ακούστε όσα είπε στην κάμερα του zougla.gr:

Βίντεο – ντοκουμέντο αμέσως μετά την έκρηξη στο πρατήριο υγρών καυσίμων:

Το μέγεθος της καταστροφής στο πρατήριο υγρών καυσίμων αποτυπώνεται στο παρακάτω βίντεο – ντοκουμέντο που τραβήχτηκε μόλις λίγα δευτερόλεπτα μετά την έκρηξη.

Δείτε το video:

 
Φωτογραφία από το σημείο της έκρηξης

«Δεν πάει κάπου το μυαλό μου, μόνο με την ιδιότητα ως προέδρου μού πάει αν έχω ενοχλήσει τίποτα λαμόγια του χώρου» ανέφερε ο πρόεδρος της ΟΒΕ, διευκρινίζοντας πως δεν έχει προσωπικές διαφορές με κανέναν.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, η έκρηξη προήλθε από αυτοσχέδιο μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στην είσοδο του πρατηρίου.

Κομμάτια του εκρηκτικού μηχανισμού που βρήκαν οι Αρχές και πήραν για να τα εξετάσουν

Η ισχύς της έκρηξης ήταν τέτοια, που έσπασαν τα τζάμια κατοικιών και καταστημάτων σε απόσταση δύο οικοδομικών τετραγώνων.

Μεγάλες οι ζημιές που προκλήθηκαν από την έκρηξη

Στο σημείο βρίσκονται αυτήν την ώρα άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών καθώς και του Τμήματος Εκβιαστών.

To tweet της Πυροσβεστικής:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης