Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης
Eπιμέλεια: Χρήστος Μαζάνης

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στο Μενίδι μεταξύ κατοίκων και αστυνομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 1.500 κάτοικοι είχαν προγραμματίσει το απόγευμα του Σαββάτου πορεία προς τον καταυλισμό των Ρομά όταν σημειώθηκαν επεισόδια. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με μολότοφ σε σπίτι στο Μενίδι την ώρα που ήταν σε εξέλιξη ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας κατοίκων της περιοχής μετά τον χθεσινό θάνατο 10χρονου μαθητή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος των κουκουλοφόρων έγινε το σπίτι στο οποίο φέρεται να έμενε ο 23χρονος που έχει συλληφθεί.

Κατά την διάρκεια της πορείας 10 περίπου άτομα εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ κατά της οικίας προκαλώντας πανικό στους παρευρισκόμενους πολίτες αλλά και υλικές ζημιές στην κατοικία.

Στο σημείο βρέθηκε και ο δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός, ο οποίος έγινε αποδέκτης έντονων παραπόνων από τους κατοίκους μετά το τραγικό περιστατικό και τόνισε πως έχει ζητήσει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό προκειμένου να στείλει το μήνυμα ότι το Μενίδι δεν είναι πόλη δεύτερης κατηγορίας.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις φρουρούν σπίτια των Ρομά καθώς υπάρχει φόβος για αντίποινα.

Δείτε τι δηλώνουν κάτοικοι της περιοχής στον φακό του zougla.gr:

Να γίνει πράξη το μνημόνιο συνεργασίας που έχει συμφωνηθεί μεταξύ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Δήμου, να γίνει καινούριο αστυνομικό τμήμα και να ισχύσει ο νόμος περί ηχορύπανσης. Δεν πάει άλλο, αναφέρει το κος Κουλογιάννης

«Η οργή ξεχείλισε. Ακούσατε τα συνθήματα και την αγανάκτηση του κόσμου», δηλώνει ο κος Κιρυδάκης.

«Εμείς δεν θα αφήσουμε να πάει χαμένο το αίμα του παιδιού. Θα είμαστε κάθε μέρα εδώ, δεν θα πεθαίνουν παιδιά επειδή κάποιοι θέλουν να πουλάνε ναρκωτικά. Οι αστυνομικοί εδώ μας έχουν πει ότι μπορούν να λύσουν το θέμα σε μια μέρα αρκεί να τους δώσει εντολή το κεντρικό κράτος», δηλώνει ο  κος Τομπαλίδης.

Διαβάστε όλο το χρονικό με την υπόθεση δολοφονίας του 11χρονου μαθητή 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης