Δια της διπλωματικής οδού ενημέρωσαν την Ελληνική πλευρά οι Βούλγαροι εκδίδοντας Ρηματική Διακοίνωση με την οποία αναφέρουν τις απογευματινές ώρας ότι το υδροηλεκτρικό φράγμα στο Ιβαήλοβγκραντ της Νότιο Ανατολικής Βουλγαρίας έχει 100% η δεξαμενή συλλογής νερού και ως εκ τούτου ανοίγουν τις θύρες εκτόνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφέρουν ότι «ελευθερώνουν» υδάτινες ποσότητες περισσότερες από 300m3/sec (κυβικά μέτρα)με καταγραφή στον μετρικό σταθμό του Πυθίου στον Βόρειο Έβρο περισσότερα από 630m3/sec(ανά δευτερόλεπτο), με το ύψος του νερού στην οριακή στάθμη των 4,75 μέτρων θέτοντας σε συναγερμό όλες τις υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Η στάθμη των νερών νωρίς το βράδυ στον σταθμό εισόδου των υδάτων στο Ελληνικό έδαφος στη κοίτη του Άρδα να μετριέται στα 4,85 μέτρα με όριο επιφυλακής τα 5,00 μέτρα και συναγερμού τα 5,20 μέτρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απ’ ότι φαίνετε μέχρι τώρα από την δορυφορική αποτύπωση, η δυτική περιοχή της παρέβριας ζώνης δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερο πρόβλημα, με τα νερά να εκτονώνονται μερικώς από την πλευρά της Τουρκίας(φωτο)

Πάντως υπηρεσίες και η ηγεσία της Π.Ε. Έβρου τις αμέσως επόμενες ώρες θα αντιμετωπίσουν νέα πλημμυρικά φαινόμενα.

ΠΗΓΗ: thrakitoday.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης