Με περισσότερα από 200 λεωφορεία καταφθάνουν στην Αθήνα οι οπαδοί του ΠΑΟΚ για να παρακολουθήσουν τον τελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ στις 20.30 στο ΟΑΚΑ. Οι «Δικέφαλοι» απ’ όλη τη Βόρεια Ελλάδα συγκεντρώθηκαν στα Μάλγαρα στις 6.00 

Ο λαός του ΠΑΟΚ βρίσκεται καθ’ οδόν με το ασπρόμαυρο κονβόι των πούλμαν να έχει ξεκινήσει από τα χαράματα του Σαββάτου από την συμπρωτεύουσα και να έχει γεμίσει την Eθνική Oδό. Λίγο μετά τις 12.30 τα λεωφορεία έφτασαν στις Αφίδνες. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να μην προκληθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο στην εθνική οδό, τα λεωφορεία κινούνται ανά περίπου 30, με μεγάλα κενά ανάμεσά τους.

Video από τις Αφίδνες:

Τα λεωφορεία του ΠΑΟΚ στις Αφίδνες (Φωτογραφία: Νίκος Χριστοφάκης)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στα διόδια (Φωτογραφία: Νίκος Χριστοφάκης)

Φωτογραφία από τις Αφίδνες (Νίκος Χριστοφάκης)

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στις Αφίδνες (Φωτογραφία: Νίκος Χριστοφάκης)

Video που τραβήχτηκε όταν τα λεωφορεία έφτασαν στην Κατερινή:

Οι «Δικέφαλοι» απ’ όλη τη Βόρεια Ελλάδα συγκεντρώθηκαν στα Μάλγαρα στις 6.00 για να αρχίσει η οργανωμένη κάθοδος για την Αθήνα.

Video και φωτογραφίες από τα διόδια των Μαλγάρων:

Κατά την αναχώρησή τους από τη Θεσσαλονίκη τα λεωφορεία συνόδευσαν, μέχρι να βγουν από τον νομό, αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια άνδρες της Τροχαίας αλλά και της αστυνομικής διεύθυνσης κάθε νομού τα αναλάμβαναν μέχρι τον επόμενο.

Στα όρια του νομού Αττικής θα ακινητοποιηθούν όλα τα λεωφορεία, θα γίνουν έλεγχοι στους οπαδούς και δέκα με δεκαπέντε κονβόι συνοδεία αυστηρής αστυνομικής δύναμης θα οδηγούνται στο Ολυμπιακό Στάδιο, θα μπαίνουν μέσα στο πάρκινγκ, θα αποβιβάζουν τους οπαδούς στις θύρες και στη συνέχεια, κυκλικά θα παρκάρουν στον χώρο του σταδίου.

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας για τον τελικό του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ

Κιγκλιδώματα, πλέξιγκλας αλλά και φραγμοί που έχουν τοποθετηθεί, έχουν μετατρέψει σε «φρούριο» το ΟΑΚΑ προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος επεισοδίων μεταξύ των οπαδών των δύο «δικεφάλων».

Ο σχεδιασμός της Αστυνομίας περιλαμβάνει και πολλά σημεία της πρωτεύουσας μετά τα χθεσινοβραδινά γεγονότα στην πλ. Καραϊσκάκη, στην πλ. Κάνιγγος και την Πατησίων.

Μέτρα ασφαλείας θα υπάρχουν επίσης και σε σταθμούς του μετρό, έξω από συνδέσμους, σε πλατείες και πέριξ του ΟΑΚΑ.

Συνολικά 20 διμοιρίες των ΜΑΤ είναι σε επιφυλακή για να επιληφθούν εάν χρειαστεί.

Από το βράδυ του Σαββάτου σε κλοιό ασφαλείας βρίσκονται οι σύνδεσμοι της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ στην Αθήνα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το ΟΑΚΑ:

  • «Κανένας οπαδός δεν θα πλησιάσει το ΟΑΚΑ χωρίς εισιτήριο.
  • Θα υπάρξει πολλαπλός έλεγχος εισιτηρίων και ταυτοπροσωπίας σε όλους τους οπαδούς των φιναλίστ που θα μετακινηθούν με πούλμαν στα Μάλγαρα, τις Αφίδνες και κατά την άφιξή τους στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ο έλεγχος θα γίνει από την ΕΛ.ΑΣ.
  • Έλεγχοι θα γίνουν σε δύο ζώνες: στο πάρκινγκ του γηπέδου μπάσκετ, στην «αψίδα των εθνών», στη Θ4, τη Θ35, τη Θ14 και τη Θ19.
  • Η εγκυρότητα των εισιτηρίων και των προσκλήσεων θα ελέγχονται με ηλεκτρονικό έλεγχο στη διάρκεια των προελέγχων.
  • Αστυνομικοί με πολιτικά θα ελέγχουν σε όλες τις θύρες του ΟΑΚΑ την ταυτοπροσωπία των κατόχων των εισιτηρίων ακόμα και μετά την είσοδό τους στο Στάδιο.
  • Είναι υποχρεωτική η επίδειξη Αστυνομικής Ταυτότητας/Διαβατηρίου κατά τον έλεγχο του εισιτηρίου.
  • Θα ληφθούν μέτρα πλήρους διαχωρισμού των οπαδών των δύο ομάδων και αποκλεισμού κάθε δυνατότητας επαφής τους εντός και περιφερειακά του Σταδίου.
  • Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και η Ελληνική Αστυνομία καλούν όσους φιλάθλους δεν διαθέτουν εισιτήριο να μην επιχειρήσουν να πλησιάσουν την εγκατάσταση του ΟΑΚΑ.
  • Εντός του ΟΑΚΑ θα υπάρχει αυστηρή αστυνόμευση των χώρων με παρουσία διμοιριών στον αγωνιστικό χώρο, τις κερκίδες και τον περιβάλλοντα χώρο.
  • Τον έλεγχο των αποδυτηρίων θα έχει αποκλειστικά η ΕΛ.ΑΣ.
  • Εντός του αγωνιστικού χώρου θα βρίσκονται μόνον τα άτομα που έχουν δικαίωμα και προβλέπεται από τον κανονισμό/προκήρυξη της διοργάνωσης.
  • Θα λειτουργήσει το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης του ΟΑΚΑ ενεργές κάμερες σε όλους τους χώρους».
Κυρίως με τον ηλεκτρικό στο ΟΑΚΑ οι οπαδοί της ΑΕΚ

Οι οπαδοί της ΑΕΚ θα μετακινηθούν κυρίως με τον ηλεκτρικό και αναμένεται σε κάθε σταθμό να βρίσκονται δυνάμεις των ΜΑΤ προκειμένου να διασφαλίσουν την ομαλή μετακίνησή τους.

 Θα αποβιβάζονται στον σταθμό Ειρήνη και στη συνέχεια με τα πόδια θα φθάνουν στο ΟΑΚΑ.

Συμπλοκές το βράδυ της Παρασκευής στο κέντρο της Αθήνας

Λίγα λεπτά μετά τις 21:00 ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ οπαδών του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού κοντά στην Πλατεία Καραΐσκάκη στο Μεταξουργείο με τις αστυνομικές δυνάμεις να προσπαθούν να ελέγξουν την κατάσταση.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν και μετά τις 23:30 το βράδυ στην πλατεία Κάνιγγος από άλλες ομάδες νεαρών με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις αστυνομικοί, ένας εκ των οποίων από φωτοβολίδα, καθώς και ένας οπαδός του ΠΑΟΚ, που σύμφωνα με τις πληροφορίες του zougla.gr, δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι στην οδό Πανεπιστημίου.

Οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν οπαδοί του Ολυμπιακού έκαναν επίθεση στον σύνδεσμο οπαδών του ΠΑΟΚ που βρίσκεται στην οδό Μενάνδρου.

Για αρκετή ώρα στους γύρω δρόμους υπήρχε μεγάλη ένταση.

Στην περιοχή έχουν προκληθεί αρκετές ζημιές. 

Πληροφορίες από: voria.gr, Φωτογραφίες- Videos:life-events.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης