Προσοχή στην κατανάλωση νερού συνιστά στους πολίτες η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηρακλείου, με αφορμή τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στην υδροδότηση περιοχών της πόλης.

Η ΔΕΥΑΗ σε ανακοίνωσή της επισημαίνει, ότι «αρκετά από τα προβλήματα έχουν μερικώς αποκατασταθεί, ωστόσο οι κάτοικοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί στην κατανάλωση του νερού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση τα προβλήματα παρουσιάστηκαν κυρίως τις ημέρες του καύσωνα, στις Βασιλειές, στην Σύλαμο, στον Άγιο Βλάση, στον Μαραθίτη, στην Φορτέτσα, στον Άγιο Ιωάννη Κνωσσού και στα υψηλά σημεία των Μεσαμπελιών και οφείλονταν στην αυξημένη κατανάλωση για την άρδευση (μεγάλοι κήποι με υψηλές απαιτήσεις σε νερό, μικρές αστικές καλλιέργειες), η οποία είχε ως αποτέλεσμα οι ποσότητες άντλησης από την υδροληψία που τροφοδοτεί εκείνες τις περιοχές, αν και παρέμεναν σταθερές, το διάστημα εκείνο να μην επαρκούν.

Η Επιχείρηση αναφέρει, πως κατανοεί τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και όπως χαρακτηριστικά τονίζει, «αυτό που πρέπει να ξέρουν οι δημότες μας, είναι ότι η ΔΕΥΑΗ κατέβαλε και καταβάλει τις μέγιστες των προσπαθειών της και είναι σε διαρκή επιφυλακή, ώστε αφενός να αντιμετωπίσει αυτές τις έκτακτες καταστάσεις που οφείλονται σε παθογένειες πολλών δεκαετιών και αφετέρου να διασφαλίσει καινούργιες υδροληψίες, που θα καλύπτουν τις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες των δημοτών σε νερό».

Παράλληλα, καλεί τους δημότες να κάνουν ορθολογική χρήση του νερού με απόλυτη προτεραιότητα στην κάλυψη των υδρευτικών αναγκών τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης