Στην εξάρθρωση σπείρας που διέπραττε κλοπές προϊόντων από σούπερ μάρκετ στην Αττική προχώρησε το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου.

Συνελήφθησαν το πρωί της Παρασκευής στην Καλλιθέα, τέσσερις υπήκοοι Αλβανίας, εκ των οποίων τρεις γυναίκες ηλικίας 55, 55 και 56 ετών. και ένας άνδρας, 56 ετών, μέλη της σπείρας, οι οποίοι λίγο πριν είχαν αφαιρέσει από σούπερ μάρκετ της περιοχής διάφορα προϊόντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην κατοχή τους και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις κατοικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– μεγάλος αριθμός εμπορευμάτων όπως ποτά, ζυμαρικά, καλλυντικά, όσπρια, κονσέρβες, είδη καθαρισμού κ.λπ.
– το χρηματικό ποσό των 3.070 ευρώ
– χειρόγραφο σημείωμα στην αλβανική γλώσσα, από το οποίο προκύπτει ότι διαθέτουν επ’ ονόματί τους λογαριασμούς σε τράπεζες της Αλβανίας, με ποσό καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες μετέβαιναν στα καταστήματα με ΙΧΕ αυτοκίνητο, εντός του οποίου τους ανέμενε ο 56χρονος ως οδηγός και τα άλλα μέλη της ομάδας εισέρχονταν στα μαγαζιά. Η μία γυναίκα κατόπτευε τον χώρο, ενώ οι άλλες αφαιρούσαν εμπορεύματα, κυρίως μικρού όγκου, τα οποία τοποθετούσαν σε ειδικές διαμορφωμένες θήκες που είχαν στο εσωτερικό των ενδυμάτων και στις τσάντες τους. Τα αφαιρεθέντα προϊόντα τα προωθούσαν με ΙΧΕ αυτοκίνητα και λεωφορεία στην Αλβανία, όπου συνεργοί τους τα πωλούσαν στην εκεί αγορά, αποκομίζοντας μεγάλα κέρδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως διαπιστώθηκε, κατά το τελευταίο έτος και με την ίδια μέθοδο, έχουν διαπράξει είκοσι επτά κλοπές από σούπερ μάρκετ σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Αμπελοκήπους, Ζωγράφου, Γκύζη, Καλλιθέα, Άγιο Παντελεήμονα, Χολαργό, Πετρούπολη, Νέα Σμύρνη, Κυψέλη, Ιλίσια και Πατήσια).

Οι δράστες από το έτος 1996 έχουν συλληφθεί, από διάφορες Υπηρεσίες για τα ίδια αδικήματα, έντεκα φορές.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τη συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης