Το βράδυ της Τρίτης (20-01-2016) οι κάτοικοι των χωριών στα σύνορα της Φθιώτιδας ανέκοψαν επιδρομή κλεφτών.

Τρεις δράστες προσέγγισαν στην περιοχή από την Αιτωλοακαρνανία και αρχικά άνοιξαν σπίτια στο χωριό της Αρτοτίνας, ενώ στη συνέχεια εισέβαλαν και σε σπίτια διπλανών χωριών, αρπάζοντας μάλιστα αρκετά χρήματα από ηλικιωμένους κατοίκους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δράση τους έγινε αντιληπτή και παρά το περασμένο της ώρας οι κάτοικοι των χωριών άρχισαν να επικοινωνούν μεταξύ τους είτε με κινητά τηλέφωνα, είτε με μικρούς ασυρμάτους που χρησιμοποιούν στο κυνήγι.

Στην συνέχεια κινήθηκαν προς το χωριό Γραμμένη Οξυά και τα σύνορα με την Φθιώτιδα. Στην προσπάθεια τους να διαρρήξουν ένα αυτοκίνητο προκειμένου να κινηθούν προς την περιοχή της Φθιώτιδας έπεσαν πάνω στον ιδιοκτήτη του που είχε ειδοποιηθεί από κατοίκους των προηγούμενων χωριών.

Τράπηκαν σε φυγή κινούμενοι προς τα χωριά απ’ όπου είχαν περάσει λίγη ώρα πριν. Οι κάτοικοι τους, ωστόσο, τους είχαν ακολουθήσει και ταυτόχρονα ειδοποιήσει τις αστυνομικές αρχές οι οποίες τους συνέλαβαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το περιστατικό προκάλεσε έντονη αναστάτωση στου κατοίκους των ορεινών χωριών που δεν περίμεναν να πέσουν θύματα κλεφτών λόγω της δύσκολης πρόσβασης των περιοχών μέσα στο χειμώνα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης