Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός, Κωνσταντίνα Αναστασία Τζάνου

Ένα θρίλερ εκτυλίσσεται στην παιδόπολη «Αγία Βαρβάρα» καθώς 24χρονη κοπέλα που διέμενε για εφτά χρόνια στο ίδρυμα κατήγγειλε κοινωνικό λειτουργό για ασέλγεια σε ανήλικα κορίτσια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και ο ρόλος του ιδρύματος είναι να φιλοξενεί, να προστατεύει και να φροντίζει ανήλικα κορίτσια που παρουσιάζουν παραβατική συμπεριφορά ή έχουν υποστεί σωματική ή ψυχολογική βία από την οικογένεια τους, από μαρτυρίες προκύπτει ότι πίσω από τις κλειστές πόρτες της παιδόπολης συμβαίνουν περιστατικά που σοκάρουν.

Ενδεικτική είναι η καταγγελία μιας νεαρής, πρώην τροφίμου, η οποία κατηγορεί έναν κοινωνικό λειτουργό για ασέλγεια, προσθέτοντας μάλιστα ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο φερόμενος ως δράστης αντιμετωπίζει παρόμοιες κατηγορίες για το συγκεκριμένο αδίκημα.

Όπως ισχυρίζεται, εκείνο το χρονικό διάστημα, ο υπάλληλος της τηλεφωνούσε και της ζητούσε ραντεβού. Όταν τελικά πραγματοποιήθηκε η συνάντηση, η νεαρή κατάλαβε τις προθέσεις του και έκοψε κάθε επικοινωνία μαζί του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τους άκουσα να μιλάνε στο τηλέφωνο»

Τις καταγγελίες έρχεται να τα επιβεβαιώσει μία 15χρόνη τρόφιμος που αυτή τη στιγμή διαμένει μέσα στο ίδρυμα.

Στην κατάθεσή της, ισχυρίζεται ότι είχε πληροφορίες από άλλες τροφίμους ότι ο συγκεκριμένος κοινωνικός λειτουργός διατηρούσε ερωτική σχέση με ανήλικες της παιδόπολης, τονίζοντας ότι επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες της όταν ήταν παρούσα σε ερωτικό τηλεφώνημα που είχε μία από τις φιλοξενούμενες με τον φερόμενο ως δράστη.

Σοκαριστικό είναι το γεγονός ότι η 15χρονη αναφέρει πως ο κοινωνικός λειτουργός χτυπούσε τα ανήλικα κορίτσια, όταν αντιστέκονταν στις ερωτικές επιθυμίες του αλλά και ότι τούς έταζε κάποιο… χαρτζιλίκι προκειμένου να ενδώσουν. Εξίσου σοβαρή είναι η αναφορά της ανήλικης φιλοξενούμενης ότι η ψυχολόγος του ιδρύματος η οποία εργάζεται στο ίδρυμα μέχρι σήμερα, τον συγκάλυπτε δίνοντας τα κλειδιά από το σπίτι της, προκειμένου να συνευρίσκεται ερωτικά με τις ανήλικες.

Κατηγορούμενος για παρόμοια περιστατικά

Ο συγκεκριμένος κύριος είχε περάσει ΕΔΕ και το 2006, καθώς είχε κατηγορηθεί ότι είχε συνάψει ερωτικές σχέσεις και με άλλες φιλοξενούμενες. Το αποτέλεσμα ήταν να αποσπαστεί σε άλλο χώρο εργασίας το διάστημα από 2006 έως 2010.

Το 2010 ο κατηγορούμενος επέστρεψε και πάλι στο ίδρυμα. Όμως μετά την δεύτερη καταγγελία και τη διεξαγωγή της δεύτερης ΕΔΕ πριν λίγο καιρό, απομακρύνθηκε και πάλι.

Το θέμα ανέδειξε η εκπομπή «Ρεπορτάζ» του GR. Στην εκπομπή φιλοξενήθηκε η δικηγόρος του φερόμενου ως δράστη κ. Μαρία Σπυράκη η οποία υποστηρίζει ότι όλα αυτά είναι συκοφαντίες και ότι ο πελάτης της δεν έχει προβεί ποτέ σε τέτοιες πράξεις.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, παρενέβη τηλεφωνικά η καταγγέλλουσα, η οποία την Τρίτη 9 Μαρτίου αναίρεσε την καταγγελία της, τονίζοντας ότι αναγκάστηκε να προβεί σε αυτή, μετά από πίεση της Υποδιοικήτριας.

Τι έχει συμβεί πραγματικά; Τελικά η 24χρονη κοπέλα ψεύδεται τώρα, που ξαφνικά αναίρεσε την καταγγελία της ή όταν ένορκα κατέθετε ότι ο 45χρονος κοινωνικός λειτουργός ασελγεί σε βάρος ανήλικων φιλοξενούμενων;

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι η έρευνα που έγινε για την υπόθεση έφερε στο φως ένα αρρωστημένο e-mail όπου εστάλη από τον κοινωνικό λειτουργό στο ίδρυμα «Αγία Βαρβάρα». Το e-mail έφερε τίτλο «οι τέσσερις πιο θανατηφόρες αράχνες στον κόσμο» και εμφάνιζε την αράχνη αρουραίο, την αράχνη της Χιλής, την αράχνη armadeira και την τριχωτή αράχνη. Η τριχωτή αράχνη παρέπεμπε σε αιδοίο.

Δείτε το ρεπορτάζ:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης