Τούρκοι πολίτες ακινητοποίησαν τρένο του ΟΣΕ προκειμένου να τιμήσουν τον Ατατούρκ, αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Milliyet», που τιτλοφορείται «Σκάνδαλο στο τρένο με προορισμό τη Θεσσαλονίκη».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Τούρκοι μεταφέρονταν χθες με το τρένο στη Θεσσαλονίκη για να επισκεφθούν το σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ, προκειμένου να τιμήσουν την ημέρα μνήμης για τον θάνατό του (σαν σήμερα το 1938).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 09.05 οι επιβάτες του τρένου το σταμάτησαν για να προσευχηθούν, καθώς σύμφωνα με τους Τούρκους ήταν η ώρα που ο Ατατούρκ είχε φύγει από τη ζωή.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι υπήρξε καθυστέρηση τόσο στα σύνορα για έλεγχο διαβατηρίων όσο και σε έναν σταθμό, αφού το τρένο φέρεται να υπέστη μηχανική βλάβη.

Μεταξύ των επιβατών ήταν ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας Μεχμέτ Μουεζίνογλου, βουλευτές και δημοσιογράφοι. Το ταξίδι οργάνωνε ο «Σύνδεσμος Αλληλεγγύης Δυτικής Θράκης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τούρκος υπουργός φέρεται να επικοινώνησε με το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών κατά τον έλεγχο των διαβατηρίων, αλλά του είπαν πως δεν μπορούσαν να επιταχύνουν έναν νόμιμο έλεγχο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης