Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης προτίθεται από σήμερα και κάθε εβδομάδα να καταθέτει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζητώντας να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι για τις «αγορές χωρίς μεσάζοντες», αλλά και για το παραεμπόριο γενικότερα.

«Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο, μέλη του οποίου είναι όλοι οι νόμιμοι έμποροι τροφίμων και αγροτικών προϊόντων, δεν έχει αντίρρηση, αρκεί να τηρούνται οι νόμοι: δηλαδή, να συμμετέχουν σ’ αυτές τις αγορές εκείνοι που δικαιούνται -δηλαδή, οι παραγωγοί-, να έχουν τα νόμιμα φορολογικά παραστατικά, να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων που ορίζονται από τον ΕΦΕΤ και ο χώρος να παραχωρείται νόμιμα» ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον κ. Ζορπίδη, υπάρχουν καταγγελίες ότι η νομιμότητα δεν τηρείται πάντα, όπως επίσης και ότι εμφανίζονται φαινόμενα «επαγγελματιών οργανωτών», οι οποίοι τις ελέγχουν. «Θα πρέπει αυτές οι αγορές να στήνονται σε σημεία που δεν είναι ευθέως ανταγωνιστικά με τις οργανωμένες αγορές, αφού, όπως καθένας αντιλαμβάνεται, ένα μαγαζί που βαρύνεται με λειτουργικά έξοδα δεν μπορεί να τις ανταγωνιστεί…» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΕΕΘ.

Ο επικεφαλής του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου κατήγγειλε ότι, παρά τις συνεχείς ενημερώσεις από πλευράς επιμελητηρίου στους αρμόδιους ελεγκτικούς φορείς της Πολιτείας, δυστυχώς δεν έχει γίνει κάτι. «Αντί να μειώνονται, τα φαινόμενα του παραεμπορίου πολλαπλασιάζονται. Εμείς θα συνεχίσουμε με όσες δυνατότητες μας δίνει ο νόμος, ώστε τελικώς κάτι να γίνει» σχολίασε.

Με πληροφορίες από το makthes.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης