Για το θέμα της αλλαγής του κανονιστικού πλαισίου του Τειρεσία την οποία εξάγγειλε στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ανακοινώνοντας ότι το υπουργείο βρίσκεται σε συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδος για τον σκοπό αυτόν, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας Γιάννης Ρεκλείτης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Εκτιμούμε τη δήλωση του κ. υπουργού ως θετική ενέργεια.

Μένει να τη δούμε στην πράξη γιατί και άλλες φορές έχει εξαγγελθεί αλλά έμεινε γράμμα κενό γιατί προσέκρουσε στην αντίρρηση των τραπεζών. Το θέμα «Τειρεσίας» έχει απασχολήσει πολλές φορές το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας. Πολλά μέλη του είναι αιχμάλωτοι της “μαύρης λίστας” του. Σήμερα αποτελεί θηλιά στο λαιμό των συναδέλφων οι οποίοι και για την παραμικρή αθέτηση πληρωμών στερούνται του δικαιώματος κανονικής χρηματοδότησης και συναλλαγών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίοι είναι επί χρόνια εγκλωβισμένοι στη λίστα και θεωρούνται τυπικά «αφερέγγυοι» στην αγορά! Αυτό πρέπει να σταματήσει και να αλλάξει το νομικό πλαίσιο για τον Τειρεσία. Η αγορά με την κρίση που γνωρίζει έχει άμεση ανάγκη από αναζωογόνηση και αυτή δεν γίνεται χωρίς χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και πολύ περισσότερο με στέρηση του δικαιώματος κανονικής χρηματοπιστωτικής λειτουργίας χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρηματιών».

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου
Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης