Με την απολογία του πρώην γενικού γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης Μιχάλη Λεμούσια θα συνεχιστεί αύριο το πρωί η δίκη για την υπεξαίρεση στο δήμο Θεσσαλονίκης. Σήμερα, 39η συνεδρίαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, ολοκλήρωσε τη μαραθώνια απολογία του ο βασικός υπεξαίρεσης, πρώην ταμίας Παναγιώτης Σαξώνης.

Καταθέτοντας για 2η συνεχόμενη ημέρα ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ο κατηγορούμενος αποκάλυψε, για πρώτη φορά, ότι είχε συνεργό, εκτός δήμου, στην κατάρτιση των πλαστών παραστατικών, με δεδομένο ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει από ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Παρά τις επίμονες ερωτήσεις του δικαστηρίου, ο πρώην διαχειριστής πληρωμών της ταμειακής υπηρεσίας του δήμου, δεν θέλησε να αποκαλύψει το όνομά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον ανέφερε ως «εξωτερικό συνεργάτη» λέγοντας ότι υπήρξε «φίλος» του, αλλά, όπως σημείωσε, δεν πήρε χρήματα για τις υπηρεσίες που προσέφερε. «Δεν έκανα ποτέ αναφορά στο πρόσωπο αυτό γιατί δεν ήθελα να τον μπλέξω. Έχετε καμία αμφιβολία ότι εάν αποκαλύψω το όνομά του θα βρεθεί κατηγορούμενος;» απάντησε στο ερώτημα της έδρας γιατί δεν τον κατονομάζει.

Ο κατηγορούμενος δέχθηκε «βροχή» ερωτήσεων από τους δικαστές για την υπεξαίρεση, με τον ίδιο να επιμένει ότι ο πρώην γενικός γραμματέας του Μιχάλης Λεμούσιας τον προέτρεψε να βάλει «χέρι» στο ταμείο, κάτι για το οποίο, κατά τους ισχυρισμούς του, ήταν ενήμερος κι ο τέως δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Επανέλαβε ότι η υπεξαίρεση ξεκίνησε το 1999 (επί διοικήσεως Παπαγεωργόπουλου) ότι το υπεξαιρεθέν ποσό ανέρχεται σε 22 εκατ. ευρώ, από τα οποία ο ίδιος πήρε 2,5 εκατ. ευρώ, χρήματα τα οποία όμως «φαγώθηκαν» στη «νύχτα» και στο «τζόγο», κι ότι τα υπόλοιπα τα παρέδιδε στον συγκατηγορούμενό του Μ. Λεμούσια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης