Εξαρθρώθηκε, το πρωί του Σαββάτου, μία εξαμελής εγκληματική ομάδα που διακινούσε ναρκωτικά, στην περιοχή της Εγλυκάδας Πατρών.

Συγκεκριμένα, στα χέρια των ανδρών της δίωξης ναρκωτικών έπεσαν τέσσερις άνδρες ηλικίας 55 έως 23 ετών και δύο γυναίκες ηλικίας 49 και 29 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε συμμορία, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, παράνομης οπλοκατοχής και αντίστασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης σε καταυλισμό ρομά, βρέθηκαν θαμμένα και κατασχέθηκαν σε διάφορους χώρους:

– 100,2 γραμμάρια ηρωίνης σε μορφή βράχου

– 15 φιξάκια που περιείχαν 13,4 γραμμάρια ηρωίνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– 7,5 γραμμάρια κάνναβης

– μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας

– ένα πιστόλι με γεμιστήρα

– ένα μαχαίρι (τύπου ματσέτα).

Ως προς τον τρόπο δράσης της εγκληματικής ομάδας, ταυτοποιήθηκε η ιεραρχική δομή και οι διακριτοί ρόλοι των μελών της, όπου ηγετικό ρόλο είχε ο 55χρονος και περιφερειακό ρόλο ο 23χρονος και η 49χρονη, οι οποίοι αποθήκευαν τις ποσότητες των ναρκωτικών στις «καβάτζες», περιμετρικά του καταυλισμού και στη συνέχεια προμήθευαν με «φιξάκια» τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, που ήταν υπεύθυνα για την παράδοση αυτών στους τοξικομανείς.

Σημειώνεται ότι, κατά την αστυνομική επιχείρηση ο 23χρονος δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις των αστυνομικών και τους απείλησε με πιστόλι, το οποίο κατασχέθηκε, ενώ η 49χρονη ημεδαπή αντιστάθηκε στους αστυνομικούς ρίχνοντας τους κομμάτια μαρμάρου.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, κατασχέθηκαν δύο αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες, ως μέσα διευκόλυνσης για την τέλεση των παράνομων πράξεων τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης