Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία για την πώληση του Hilton Athens από την Alpha Bank, με το ενδιαφέρον να κινείται σε αρκετά υψηλά επίπεδα και το τίμημα να εκτιμάται ότι μπορεί να φθάσει ακόμη και τα 170 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης, οι τελικές προτάσεις των ενδιαφερομένων πρόκειται να κατατεθούν στις 22 Ιουλίου, ενώ ο διεθνής διαγωνισμός διεξάγεται από τη Citibank, η οποία φέρεται να έχει ήδη προχωρήσει σε ακτινογράφηση των σχημάτων που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ίδια δημοσιεύματα αναφέρουν ότι στους ενδιαφερομένους περιλαμβάνονται μεγάλες ξενοδοχειακές αλυσίδες από το εξωτερικό αλλά και την Ελλάδα.

Οι μη δεσμευτικές προσφορές που κατατέθηκαν στο πλαίσιο της διαδικασίας κινούνται σε επίπεδα μεταξύ 140 και 170 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που η χρηματιστηριακή αξία της Ιονικής Ξενοδοχειακής, όπου ανήκει το Hilton Athens και το 93,7% της οποίας πωλεί η Alpha Bank, διαμορφώνεται στα 134 εκατ. ευρώ.

Δεδομένων των συνθηκών και της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας, το γεγονός ότι οι μη δεσμευτικές προσφορές άγγιξαν τα 170 εκατ. ευρώ αποτελεί καλό σημάδι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στους ενδιαφερόμενους περιλαμβάνονται αρκετά μεγάλοι όμιλοι, όπως η αμερικανική Hines, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο του real estate και έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της για την ελληνική αγορά στο παρελθόν, και η τουρκική Dogus Holdings, η οποία συμμετέχει στο κοινοπρακτικό σχήμα που πρόκειται να αποκτήσει τον Αστέρα Βουλιαγμένης.

Η ελληνική «συμμετοχή» είναι η ΤΕΜΕΣ της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου που έχουν το Costa Navarino, ενώ από εκεί και πέρα η λίστα των ομίλων που εκτιμάται ότι θα καταθέσουν προσφορές περιλαμβάνει εταιρείες διαχείρισης ξενοδοχείων, όπως είναι η ισπανική Barcelo, η Orion Hotels & Real Estate (Νότια Αφρική) και οι αμερικανικές Nexus και Pacifica.

Η συγκυρία θεωρείται αρκετά καλή, δεδομένου ότι παρατηρείται ανοδική πορεία στον ελληνικό τουρισμό, με την Αθήνα να παρουσιάζει διψήφιους αριθμούς αύξησης όσον αφορά στην προσέλκυση επισκεπτών, ενώ η εξαιρετική θέση του ξενοδοχείου, κοντά στο κέντρο της πρωτεύουσας, αποτελεί ένα επιπλέον ατού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης