Aποστολή: Πέτρος Σιδερέας-Παναγιώτης Σαγκούρης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H ομιλία του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τελείωσε, ωστόσο η πόλη βρίσκεται υπό αστυνομικό κλοιό λόγω των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας που διεξήχθησαν το απόγευμα του Σαββάτου.

Την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο Βελλίδειο, εκπαιδευτικοί και μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αγίας Σοφίας. Στη συνέχεια κρατώντας σημαίες και πανό πραγματοποίησαν πορεία με στόχο να φθάσουν μέχρι το συνεδριακό κέντρο και να διαμαρτυρηθούν, εμποδίστηκαν όμως από δυνάμεις της αστυνομίας, που είχαν παραταχθεί στο ύψος της πλατείας του Λευκού Πύργου.

Παράλληλα, ομάδα κατόχων κρατικών ομολόγων συγκεντρώθηκε στην πλατεία της ΧΑΝΘ, απέναντι από την κεντρική είσοδο της έκθεσης, άνοιξε πανό και φώναξε συνθήματα, ζητώντας από την κυβέρνηση να αποζημιώσει τους ομολογιούχους που υπέστησαν απώλειες από το «κούρεμα» των ομολόγων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ έδωσαν ραντεβού στο άγαλμα του Βενιζέλου. Στο συλλαλητήριο πήρε μέρος και το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής βουλευτές του κόμματος.

Σωματεία και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία (ΛΑ -ΑΑΣ), το Μ-Λ ΚΚΕ, το ΚΚΕ (μ-λ), η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.ά. συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα και οι επιτροπές αγώνα κατά της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

Μέλη του ΠΑΜΕ κατέφθασαν στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ το παρών έδωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Πηγή βίντεο: thestival.gr

Παράλληλα, στο Άγαλμα του Βενιζέλου στην πλ. Αριστοτέλους συγκεντρώθηκαν περίπου 6.000 μέλη της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης και άλλων σωματείων και συνδικάτων. Από εκεί ξεκίνησε η πορεία τους από κεντρικούς δρόμους της συμπρωτεύουσας.

Προηγουμένως, στην Εγνατία Οδό επί ένα περίπου τέταρτο τα ΜΑΤ δεν επέτρεπαν στο μπλοκ του ΑΝΤΑΡΣΥΑ να πορευθεί έως το Άγαλμα του Βενιζέλου προκειμένου να συνενωθεί με τους υπόλοιπους διαδηλωτές.

'Μπλόκο' στο μπλοκ του ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Εγνατία


Πηγή φωτό: thesstoday.gr

Διαβάστε επίσης:

Βίντεο και φωτογραφίες από τις πρωινές συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη

Μικροομολογιούχοι στη Ζούγκλα: Ο Σαμαράς θα πρέπει να δείξει ότι είναι αξιόπιστος

Η έκκληση εμπόρου της Θεσσαλονίκης στον πρωθυπουργό

Βούλτεψη: «Ολοφάνερη η αμηχανία του ΣΥΡΙΖΑ»

Στο στρατόπεδο Παύλου Μελά ο Σαμαράς

«Η Βόζενμπεργκ υπερασπίζεται τα ροδάκινα, με αντιπροσωπεύει η κοπέλα με το πλούσιο ντεκολτέ»

Η «πριβέ» περιήγηση του Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ

Τα περίπτερα της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής στη ΔΕΘ εγκαινίασε ο Κικίλιας

Με τρένο κατέφθασαν στη Θεσσαλονίκη τα μέλη συνδικάτων

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης