Πρόκειται για κόλαφο. Η Δικαιοσύνη και ο Εισαγγελέας Εφετών Πειραιά με το πόρισμα του ως προς τις αιτιάσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη και της παρέας του καταδεικνύει αφενός ότι το δικαστικό σύστημα λειτουργεί και αφετέρου πώς υπάρχουν όρια στην κοροϊδία της κοινής γνώμης από εκείνους που καιρό τώρα επιχειρούν να αποφύγουν την Νέμεση. Είναι όμως και πολιτικό χαστούκι για την Νέα Δημοκρατία, τον πρόεδρο της Κυριάκο Μητσοτάκη που έσπευσε στη Βουλή και στα τηλεοπτικά παράθυρα ιδιαίτερα δια του Αδώνιδος Γεωργιάδη αντιπροέδρου του κόμματος, να υιοθετήσει και να ενσωματώσει πολιτικά την επιχειρηματολογία της πλευράς Μαρινάκη στη δυσώδη υπόθεση του NOOR1 και της διακίνησης τριών τόνων ηρωίνης.

Επί της ουσίας γίνονται αποδεκτές νομικά και ουσιαστικά οι συνομιλίες του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη ενώ αντιθέτως απορρίπτονται ως προϊόντα υποκλοπής όλα τα δήθεν στοιχεία που προσκόμισαν στον Εισαγγελέα Εφετών Πειραιά η πλευρά του Βαγγέλη Μαρινάκη και του εκδότη Γιάννη Κουρτάκη δια της εκπροσώπησης τους από τον δικηγόρο Αλέξη Κούγια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης καταρρέει η εξυφαινόμενη από την πλευρά Μαρινάκη – Κουρτάκη ίντριγκα κατασυκοφάντησης της Εισαγγελέως Ειρήνης Τζίβα η οποία χειρίζεται τον φάκελο της υπόθεσης NOOR1, του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου αλλά και της όποιας εμπλοκής του Υπουργού Αμύνης για τον οποίο ο κ. Μπρακουμάτσος αποστέλλει τυπικά ως όφειλε τον φάκελο στη Βουλή για αρχειοθέτηση ή περαιτέρω διερεύνηση. 

Τέλος το πόρισμα αποτελεί πολιτικό ράπισμα για την Αξιωματική Αντιπολίτευση αλλά και πρόσωπα και κόμματα της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης που έσπευσαν να συμπαραταχθούν με την πλευρά Μαρινάκη, ιδιαίτερα μετά την εμπλοκή του επιχειρηματία στην εξαγορά του ΔΟΛ καθώς και ποσοστού του τηλεοπτικού σταθμού «MEGA».

Η άμεση και εσπευσμένη σύμπραξη της Νέας Δημοκρατίας με την πλευρά Μαρινάκη θα αποτελέσει σίγουρα πεδίον δόξης λαμπρόν στην πολιτική αντιπαράθεση κατά την επόμενη περίοδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν μάλιστα βρίσκονται σε εκκρεμότητα οι αποφάσεις ως προς την συνέχιση της δικαστικής διαδικασίας τόσο για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης για τα στημένα στο ποδόσφαιρο όσο και κυρίως η κατάληξη της έρευνας που διεξάγει η εισαγγελέας Ειρήνη Τζίβα για ενδεχόμενη εμπλοκή του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη στην υπόθεση NOOR1.

Κατέρρευσε λοιπόν σαν «χάρτινος πύργος» η συντονισμένη επιχείρηση κατασκευής ενόχων στην έρευνα για τη ζοφερή υπόθεση του NOOR1 και την ταυτόχρονη απεμπλοκή των πραγματικών πρωταγωνιστών της υπόθεσης μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο του θανάτου.

Η εισαγγελική έρευνα ολοκληρώθηκε χθες Πέμπτη και ήδη πήραν το δρόμο για το αρχείο ως αβάσιμες όλες οι καταγγελίες που είχαν γίνει από τον ισοβίτη Ευθύμη Γιαννουσάκη αλλά και τον επικεφαλής της εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» Γιάννη Κουρτάκη περί δήθεν πιέσεων προκειμένου να εμπλακεί ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης.

Διαβάστε τα συμπεράσματα του εισαγγελέα Εφετών Πειραιά σχετικά με την δημοσιογραφική συμπεριφορά και τις αποκαλύψεις του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.

Σύμφωνα με το 20σελιδο πόρισμα που συνέταξε ο εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Μπρακουμάτσος ο οποίος διενήργησε την έρευνα επί ένα δίμηνο, δεν προκύπτει καμία απολύτως ευθύνη ούτε για την εισαγγελέα Ειρήνη Τζίβα που επισκέφθηκε τον ισοβίτη στις φυλακές προκειμένου να πάρει κατάθεση ούτε και για τον δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο. Στο αρχείο λοιπόν οδεύουν τόσο η μήνυση Γιαννουσάκη κατά της Εισαγγελέως Ειρήνης Τζίβα όσο και η μήνυση Βαγγέλη Μαρινάκη κατά του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Απορρίφθηκε επίσης η μήνυση του Γιάννη Κουρτάκη, φερόμενου εκδότη της εφημερίδας «Παραπολιτικά» συμφερόντων Μαρινάκη, κατά των Νίκου Πατέρα και Δημήτρη Μελισσανίδη.

Στο κενό όμως έπεσαν και οι ισχυρισμοί για δήθεν προσπάθεια του υπουργού Εθνικής Άμυνας να πιέσει και να παγιδεύσει το Γιαννουσάκη ο οποίος σημειωτέον από τότε άρχισε να το «παίζει τρελός» αφού για τυπικούς και μόνο λόγους διαβιβάστηκε η δικογραφία στη Βουλή ενώ την ίδια ώρα θα είναι σε εξέλιξη η έρευνα για τις καταγγελίες που έχει κάνει ο ίδιος ο κ. Καμμένος.

Για να διαβάσετε όλο το πόρισμα του κ. Μπρακουμάτσου κάντε κλικ στις φωτογραφίες

  

Ο εισαγγελέας Εφετών μη έχοντας αρμοδιότητα, όπως προβλέπεται από το νόμο, να ασχοληθεί με πολιτικά πρόσωπα απέστειλε τη δικογραφία στη Βουλή όπου ήδη έχει κατατεθεί και αίτημα για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Επισημάνσεις ως προς το πόρισμα

Όσον αφορά την εκστρατεία σπίλωσης της Εισαγγελέως Τζίβα από την πλευρά του επιχειρηματία Μαρινάκη και των συνεργατών σημειώνονται τα εξής. Όχι μόνον απαλλάσσεται από κάθε υποψία ή κατηγορία αλλά το πόρισμα επικεντρώνει στο συμπέρασμα πώς ενήργησε και ενεργεί ως προς την διερεύνηση της υπόθεσης NOOR 1 απολύτως υπηρεσιακά. Επισημαίνεται επίσης πώς η Εισαγγελέας για κάθε ενέργεια της είχε ενημερώσει ιεραρχικά και την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αλλά και τον Υπουργό Δικαιοσύνης και άρα εκτελεί με άμεμπτο τρόπο τα εισαγγελικά της καθήκοντα.

Όσον τώρα αφορά τον Υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο εκ του πορίσματος προκύπτουν τα εξής: Αν ληφθούν υπ όψιν τα συμπεράσματα του Εισαγγελέα Εφετών Πειραιά ως προς την μήνυση Γιαννουσάκη κατά της Εισαγγελέως Τζίβα και του Βαγγέλη Μαρινάκη κατά Μάκη Τριανταφυλλόπουλου οι οποίες και οι δύο καταλήγουν στα αρχείο ως ανυπόστατες, αλλά και η νομιμοποίηση των πληροφοριών που αποκτήθηκαν μέσω των συνομιλιών του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη, όλα τα παραπάνω προδικάζουν την τύχη του φακέλου που ως όφειλε και ως υποχρεούται από τον νόμο ο Εισαγγελέας κ. Μπρακουμάτσος απέστειλε στη Βουλή. Είναι προφανές πώς ο φάκελος αυτός οδεύει προς τυπική διερεύνηση και κατά πάσα πιθανότητα προς αρχειοθέτηση δεδομένου του ανυπόστατου των κατηγοριών ή καταγγελιών που περιέχει.

Παράλληλα συνεχίζεται η έρευνα την οποία διενεργεί επίσης η Εισαγγελία Εφετών Πειραιά για όσα κατήγγειλε ο ίδιος ο κ. Καμμένος μιλώντας μεταξύ άλλων για παραλείψεις στην έρευνα για την υπόθεση του ναρκοπλοίου, Ανοικτή είναι και η έρευνα που διενεργεί από καιρό η εισαγγελέας Ειρήνη Τζίβα σχετικά με την χρηματοδότηση του ναρκοφορτίου αλλά και σειρά άλλων οικονομικών αδικημάτων που συνδέονται με αυτό. 

Μόνον για τον ανακριτικό υπάλληλο του Λιμενικού Σώματος Παναγιώτη Χριστοφορίδη, ο οποίος επίσης είχε καταγγελθεί από τον ισοβίτη Γιαννουσάκη για άσκηση πιέσεων, ο εισαγγελέας εφετών, απέστειλε τη δικογραφία για περαιτέρω αξιολόγηση στο Ναυτοδικείο, που κατά το νόμο είναι αρμόδιο για την περίπτωση Χριστοφορίδη, ως υπηρετούντος στο Λιμενικό Σώμα.

Επίσης η δικογραφία διαβιβάζεται αρμοδίως για πειθαρχικό έλεγχο σωφρονιστικών υπαλλήλων που είχαν την ευθύνη φύλαξης του ισοβίτη Γιαννουσάκη, προκειμένου να ελεγχθούν για τυχόν πειθαρχικά παραπτώματα όπως κατοχή κινητού τηλεφώνου κλπ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης