Σοβαρές καταγγελίες όσον αφορά στη λειτουργία των διοικητικών υπηρεσιών στο Ηράκλειο, του ΙΚΑ, του ΕΟΠΥΥ, των ΔΟΥ, του ΣΔΟΕ κ.ά., κάνει ο βουλευτής Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Οι αποκαλύψεις του βουλευτή ακολουθούν μεγάλη έρευνα που πραγματοποίησε για τον έλεγχο των τοπικών διοικητικών υπηρεσιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίορκοι

Επίσης, αναφέρει ότι σήμερα είναι σε διαθεσιμότητα συνολικά 71 δημόσιοι υπάλληλοι. Ειδικότερα υπάρχουν επίορκοι:

– στη ΔΥΠΕ 3
– στην Α’ ΔΟΥ 1
– στα ΤΕΙ 12
– στη ΔΕΥΑΗ 1
– στο ΙΚΑ 8
– στον Δήμο Ηρακλείου 21
– στον Δήμο Βιάννου 1
– στον Δήμο Αρχανών – Αστερουσίων 1
– στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση 18
– στην Περιφέρεια 7 επίορκοι.

ΙΚΑ

Για το ΙΚΑ υποστηρίζει ότι υπάρχουν 1.400 περιπτώσεις που δεν έχουν ταυτοποιήσει τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ και θα μείνουν απλήρωτοι έως τις 29 Απριλίου. Σημειώνει, ακόμη, ότι οι συντάξεις καθυστερούν 2,5 – 6 μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναμονή στον ΕΟΠΥΥ

Για τον ΕΟΠΥΥ αναφέρει ότι ζητούνται επιπλέον 12 γιατροί, το ΑΣΕΠ έχει εγκρίνει προσλήψεις, ενώ υπάρχει αναμονή για ραντεβού ασθενών με γιατρό έως δύο μήνες. Για τις Μονάδες Τεχνητού Νεφρού λέει ότι οι προμήθειες φίλτρων πρέπει να γίνονται συλλογικά.

ΔΟΥ

Όπως σημειώνει ο Γ. Μιχελογιαννάκης, στην εφορία υπάρχουν περισσότεροι από 150.000 μεγαλοοφειλέτες, ενώ ληξιπρόθεσμα χρέη έχουν 1.000 άτομα.

Τα 800 χρωστούν περισσότερα από 700.000 ευρώ και 80 πλέον του ενός εκατομμυρίου.

Τονίζει, παράλληλα, ότι έχουν γίνει εμβάσματα Ηρακλειωτών στο εξωτερικό και υπάρχουν 250 αιτήσεις για έλεγχο, αλλά δεν έχει αρχίσει ακόμη η επεξεργασία. Αυτά όλα σχετίζονται με τις ελλείψεις σε προσωπικό.

Λαθρεμπόριο καυσίμων και έλλειψη προσωπικού

Υπογραμμίζει ακόμη ότι «οι φορολογικές απώλειες από το λαθρεμπόριο καυσίμων αγγίζουν τα 3 δισ. ευρώ. Στο Ηράκλειο λόγω της έλλειψης χερσαίων συνόρων είναι εξαιρετικά δύσκολη η λαθρεμπορία, όπως εξίσου δύσκολη είναι και η λαθρεμπορία με τα πλοία. Δυστυχώς, όμως, το κλέψιμο καυσίμων από βυτιοφόρα αλλά και η έλλειψη προσωπικού τόσο στο ΣΔΟΕ όσο και στο τελωνείο δημιουργούν τεράστια προβλήματα. Το λαθρεμπόριο στερεί περί τα 50 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο».

Ειδική αναφορά κάνει στις ελλείψεις προσωπικού στο Τελωνείο Ηρακλείου, ενώ για το παραεμπόριο σημειώνει: «Το παραεμπόριο στο Ηράκλειο πατάσσεται από τη Δημοτική Αστυνομία και από το ΣΔΟΕ όσον αφορά στις αποθήκες που ελέγχονται από μετανάστες καθώς επίσης και τις μαϊμού-αποθήκες. Δυστυχώς, το ανεπαρκές προσωπικό δεν δίνει τα αναμενόμενα αποτελέσματα».

Η κατασκευή του Πολιτιστικού Κέντρου θα πρέπει άμεσα να ελεγχθεί δικαστικά λόγω κακοδιαχείρισης, καθώς εγείρονται μείζονα ζητήματα σκανδαλώδους υπερτιμολόγησης των εργολαβιών!

Σκάνδαλα στη ΔΕΠΤΑΗ

Ο βουλευτής αποκαλύπτει – μεταξύ άλλων – ότι οι δημότες του Ηρακλείου καλούνται να πληρώσουν από την τσέπη τους ζημιά έξι εκατομμυρίων που προέρχονται από την υπερτιμολόγηση του Πολιτιστικού Κέντρου.

Παράλληλα, καταγγέλλει ότι η ΔΕΠΤΑΗ επαναδημοπρατεί με «φουσκωμένες» τιμές εργολαβίες, οι οποίες είχαν ενταχθεί στο αρχικό εργολαβικό αντικείμενο!

Οι καταγγελίες του κ. Μιχελογιαννάκη αποκαλύπτουν «σημεία και τέρατα» για την οικονομική διαχείριση του έργου για το οποίο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος από την Εισαγγελία Ηρακλείου.

Ο ίδιος καταγγέλλει ότι προκύπτει μείζον θέμα νομιμότητας για τη ΔΕΠΤΑΗ και αμφισβητεί εάν μπορεί να διαχειρίζεται δημόσια έργα. Επίσης, εξετάζεται από τους αρμόδιους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης και σύντομα θα υπάρξει το τελικό πόρισμα σε συνέχεια των προηγουμένων πορισμάτων που διαπίστωσαν σοβαρά προβλήματα.

Όπως καταγγέλλει τέλος, προσφάτως η ΔΕΠΤΑΗ στο συμπληρωματικό διαγωνισμό που έκανε πριν από έναν μήνα για τμήμα του Πολιτιστικού, το οποίο συμπεριλαμβανόταν στο αρχικό εργολαβικό αντικείμενο, αφαιρέθηκε παράνομα και στη συνέχεια επαναδημοπρατήθηκε με «φουσκωμένες» τιμές και διαδικασία που αμφισβητείται.

Πηγή: Εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ» (Ηρακλείου)
Επιμέλεια: Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης