Με στόχο την αξιολόγηση της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα πρότυπα της ΑΔΙΠ που αξιολογεί τα πανεπιστήμια το υπουργείο Παιδείας συστήνει μία Ανεξάρτητη Αρχή.

Την ίδια ώρα συντάσσεται το Προεδρικό Διάταγμα για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και του εκπαιδευτικού έργου που αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, με την τροπολογία που προστέθηκε στο νομοσχέδιο «Επείγουσες ρυθμίσεις του υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και άλλες διατάξεις», προβλέπεται η δημιουργία Αρχής Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση η οποία θα έχει διοικητική αυτοτέλεια και θα εποπτεύεται από το υπουργείο Παιδείας.

Αρμοδιότητά της θα είναι να υποβάλλει στον υπουργό Παιδείας ετήσιες εκθέσεις πεπραγμένων και απολογισμού, μέσω εποπτείας.

Ακόμη θα αξιολογεί την ποιότητα του έργου των σχολικών μονάδων, θα «μετα-αξιολογεί» τα συστήματα αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου και θα εντοπίζει αδυναμίες και τρόπους αξιολόγησής τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης