Νέες διαστάσεις προσλαμβάνει η δολοφονία του οδηγού ταξί στο Κεφαλάρι της Κηφισιάς.

Ο άνδρας, ο οποίος ήταν στη θέση του οδηγού, δολοφονήθηκε, φέροντας τραύμα απο πυροβόλο όπλο στον δεξιό κρόταφο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν από περίπου ένα μήνα, 32χρονος οδηγός ταξί είχε πυροβοληθεί στο λαιμό υπό παρόμοιες συνθήκες, σε πολύ κοντινό σημείο, γεγονός που οδήγησε τις Αρχές στην αναζήτηση στοιχείων από την παλαιότερη υπόθεση.

Τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης ήρθαν να επιβεβαιώσουν τις υποψίες των αστυνομικών. Με το ίδιο όπλο είχε «χτυπήσει» ο δολοφόνος και στις 11 Φεβρουαρίου, καθώς η έρευνα -όπως αποκάλυψε το zougla.gr- έδειξε ότι πρόκειται για το ίδιο 22άρι πιστόλι, 6,35 mm, το οποίο φέρει σιγαστήρα.

Το zougla.gr παρουσιάζει σήμερα ένα αποκλειστικό βίντεο-ντοκουμέντο που έχει μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών και στο οποίο αποτυπώνεται το τελευταίο δρομολόγιο του βιοπαλαιστή οδηγού ταξί, ο οποίος δολοφονήθηκε εν ώρα εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως θα δείτε προσεκτικά, ο άτυχος Γιώργος διέρχεται με το ταξί του την οδό Μουσών (έστριψε από τη Λ. Κηφισίας) και κατευθύνεται προς το σημείο όπου τελικά δολοφονήθηκε εν ψυχρώ. Με χαμηλή ταχύτητα κινείται προς την οδό Κοκκιναρά όπου στη συμβολή με την Χαριλάου Τρικούπη δέχτηκε το θανατηφόρο χτύπημα.

(Ο αδικοχαμένος οδηγός Δεκαβάλας Γιώργος που δολοφονήθηκε)

Το προφίλ του δράστη

Σύμφωνα με τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις των αξιωματικών της Ασφάλειας, ότι ο δράστης των επιθέσεων εναντίον των δύο οδηγών ταξί είναι ο ίδιος, καθώς αποδείχτηκε ότι για τις δύο επιθέσεις χρησιμοποιήθηκε το ίδιο όπλο.

O δράστης πυροβόλησε με πιστόλι το θύμα εν κινήσει, στη δεξιά βρεγματική χώρα, με αποτέλεσμα η σφαίρα να του προκαλέσει διαμπερές τραύμα​Συγκεκριμένα, οι δύο κάλυκες από πιστόλι μικρού διαμετρήματος που βρέθηκαν, ο ένας εντός και ο άλλος εκτός του οχήματος, έχουν βληθεί με το ίδιο πιστόλι με το οποίο είχε πυροβοληθεί στις 11/2/2017 ο 32χρονος οδηγός ταξί, πολύ κοντά στο σημείο όπου σημειώθηκε και η επίθεση την Τρίτη.

Μάλιστα, είναι πιθανό, επειδή ο πρώτος οδηγός κατέθεσε ότι δεν άκουσε πυροβολισμό και έπειτα από κάποια ώρα αισθάνθηκε το τσούξιμο από τη σφαίρα, ο δράστης να είχε τοποθετήσει στο όπλο του σιγαστήρα.

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία πρόκειται για Έλληνα ηλικίας 25-30 ετών, με ύψος λίγο πάνω από 1.70, αδύνατο που συνηθίζει να κυκλοφορεί με φόρμες και μπουφάν με κουκούλα.

Εν ψυχρώ δολοφονία

Ο οδηγός που δολοφονήθηκε τα μεσάνυχτα της Τρίτης ήταν 52 ετών, κάτοικος Νέας Ιωνίας και εργαζόταν στο ταξί τους τελευταίους έξι μήνες. Προηγουμένως εργαζόταν σε μανάβικο στη Βαρυμπόμπη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης πυροβόλησε με πιστόλι το θύμα εν κινήσει, στη δεξιά βρεγματική χώρα, με αποτέλεσμα η σφαίρα να του προκαλέσει διαμπερές τραύμα. Το ταξί κύλησε για λίγο, προσέκρουσε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο κι έτσι ακινητοποιήθηκε στη συμβολή των οδών Κοκκιναρά και Χαριλάου Τρικούπη.

Το έγκλημα αποκαλύφθηκε όταν διερχόμενο από το σημείο λεωφορείο δεν μπορούσε να περάσει, διότι το ταξί έκλεινε τον δρόμο, και ο οδηγός του κατέβηκε να δει τι συμβαίνει. Τότε, αντίκρισε τον 52χρονο νεκρό και ειδοποίησε την αστυνομία.

H κατάθεση του 32χρονου

Σύμφωνα με την κατάθεση του 32χρονου, ο άγνωστος δολοφόνος επιβιβάστηκε στο ταξί στη Νέα Ερυθραία με προορισμό την οδό Χαριλάου Τρικούπη, στην Κηφισιά.

Όπως ανέφερε, ενώ βρισκόταν στην οδό Μαυρομιχάλη, ένιωσε ένα κάψιμο στο κεφάλι του και ζήτησε από τον επιβάτη να τραβήξει το χειρόφρενο, γιατί έχανε τις αισθήσεις του. Ο δολοφόνος, αφού τράβηξε το χειρόφρενο, πήρε τα κλειδιά του ταξί και εξαφανίστηκε, ενώ ο οδηγός διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε δεχθεί τρεις σφαίρες στο πίσω μέρος του λαιμού του.

Πολύ κοντά στο σημείο όπου ο άγνωστος δράστης πυροβόλησε τον 32χρονο βρέθηκε νεκρός ο 52χρονος οδηγός ταξί, στη συμβολή των οδών Κοκκιναρά και Χαριλάου Τρικούπη.

Aγωνία στις πιάτσες

Την ώρα που οι έρευνες της αστυνομίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, η ανησυχία των οδηγών για τη σωματική τους ασφάλεια είναι μεγάλη, ειδικά όσων αποφασίζουν να εργάζονται κατά τις νυχτερινές ώρες στα βόρεια προάστια.

Στην περίπτωση που ο προορισμός είναι σε απομακρυσμένη περιοχή, η καχυποψία μεγαλώνει και οι ερωτήσεις διαδέχονται η μία την άλλη, παραπέμποντας σε μίνι… ανάκριση, όταν και το παρουσιαστικό του υποψήφιου πελάτη κρίνεται ύποπτο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης