Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με συναδέλφους τους από το Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου, τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 20, 30 και 37 ετών, εις βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για «απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία».

Ειδικότερα, το απόγευμα της Δευτέρας προηγήθηκε καταγγελία δύο αλλοδαπών, ηλικίας 41 και 30 ετών, στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου, σύμφωνα με την οποία ομοεθνείς τους κατά το τελευταίο τετράμηνο απαιτούσαν εκβιαστικά και κατ’ επανάληψη, χρησιμοποιώντας απειλές κατά της ζωής των καταγγελλόντων, την εξόφληση υποτιθέμενου χρέους του 41χρονου άνδρα στον 20χρονο κατηγορούμενο, ύψους 2.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση και τις βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας, σε προκαθορισμένο ραντεβού στο κέντρο της πόλης για τη μεταξύ τους παράνομη οικονομική συναλλαγή, συνελήφθησαν οι τρεις άνδρες, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις τηλεφωνικές τους επικοινωνίες με τους καταγγέλλοντες.

Οι έρευνες για τυχόν συμμετοχή κι άλλων ατόμων στην υπόθεση συνεχίζονται. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης