Διάγγελμα θα εκφωνήσει σήμερα, Κυριακή, ο πρόεδρος της Συρίας, Bashar al-Assad, στην πρώτη μεγάλη δημόσια εμφάνισή του από τη στιγμή που μέρος των συγκρούσεων ανάμεσα σε δυνάμεις του κυβερνητικού στρατού και αντικαθεστωτικών μεταφέρθηκε στα προάστια της πρωτεύουσας, Δαμασκού.

Όπως μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο SANA, ο πρόεδρος της ασιατικής χώρας θα μιλήσει «για τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία και την περιοχή», χωρίς όμως να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες. Νωρίτερα το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) είχε μεταδώσει παρόμοια είδηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εδώ και μερικές εβδομάδες πληθαίνουν οι «φωνές» εντός και εκτός Συρίας που κάνουν λόγο για μια διαφαινόμενη νίκη των αντικαθεστωτικών στον εμφύλιο πόλεμο που ξεκίνησε στα μέσα Μαρτίου του 2011 και έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής τον θάνατο περισσότερων από 60.000 ανθρώπων. Παρά τη χρήση εξελιγμένων οπλικών συστημάτων (π.χ. πύραυλοι τύπου «Scud») από το καθεστώς της Δαμασκού, οι δυνάμεις που αντιτίθενται στον πρόεδρο της χώρας παρουσιάζουν αξιοθαύμαστο θάρρος και σθένος στις μάχες, καταφέρνοντας καίρια πλήγματα στον κυβερνητικό στρατό, ειδικά κατά μήκος της διασυνοριακής γραμμής με την Τουρκία.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, περισσότεροι από 70 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων και 17 στρατιωτών, σκοτώθηκαν το Σάββατο σε διάφορα περιστατικά ανά τη συριακή επικράτεια.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης