Αξιωματούχος του Πενταγώνου αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο ενδεχόμενο τέλος του πολέμου των ΗΠΑ κατά της Αλ Κάιντα, ο οποίος άρχισε αμέσως μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα της 11ης Σεπτεμβρίου.

Ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μπει στον δωδέκατο χρόνο του πολέμου τους κατά της Αλ Κάιντα, «πρέπει να αναρωτηθούμε: πώς θα τελειώσει αυτός ο πόλεμος;» δήλωσε ο Τζεχ Τζόνσον, σύμβουλος του Αμερικανού υπουργού Άμυνας Λίον Πανέτα, σε ομιλία του στην Οξφόρδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα έχουμε φτάσει σε κρίσιμο σημείο όταν οι επικεφαλής και τα στελέχη της Αλ Κάιντα θα έχουν σε τόσο μεγάλο ποσοστό σκοτωθεί ή συλληφθεί, που δεν θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν σημαντική επίθεση κατά των ΗΠΑ» επισήμανε ο Τζόνσον, στενός συνεργάτης του προέδρου Ομπάμα. «Τότε θα μπορούμε να πούμε πως οι ενέργειές μας δεν συνιστούν πλέον “ένοπλο αγώνα” κατά της Αλ Κάιντα και των συνεργατών της».

Καταλήγοντας, ο Τζόνσον είπε πως η αμερικανική κυβέρνηση θα συνεχίσει τον αγώνα της κατά της τρομοκρατίας, στοχεύοντας σε μεμονωμένα άτομα που ανήκαν κάποτε στην Αλ Κάιντα ή σε άλλες οργανώσεις που δεν συνδέονται με αυτή.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης