O αριθμός των παράνομων μεταναστών που μεταβαίνουν στην Αυστραλία έχει αυξηθεί κατά 55% τους πρώτους δυόμισι μήνες του τρέχοντος έτους, σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Περίπου 1.900 άνθρωποι έφθασαν με μικρά πλοία στην Αυστραλία τις πρώτες 73 μέρες του 2013, ενώ πέρυσι την ίδια περίοδο είχαν μεταβεί 1.209. Ο συνολικός αριθμός τους το 2012 ανήλθε σε 17.200, σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φέτος αναμένεται να σημειωθεί νέο ρεκόρ, γεγονός που η αντιπολίτευση αποδίδει στο ότι η σημερινή κυβέρνηση Εργατικών έχει καταργήσει τη στρατηγική του πρώην πρωθυπουργού Τζον Χάουαρντ που προέβλεπε εξέταση των πιστοποιητικών των προσφύγων εκτός Αυστραλίας.

Αξίζει, εντούτοις, να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Μετανάστευσης, ο αριθμός των παράνομων μεταναστών που στέλνονται πίσω στις χώρες τους έχει αυξηθεί, σε σύγκριση όμως με τον μεγάλο αριθμό νεοαφιχθέντων μοιάζει απειροελάχιστος.

Πιο συγκεκριμένα, 66 παράνομοι μετανάστες έχουν απελαθεί από την αρχή του χρόνου σε σύγκριση με 12 το ίδιο χρονικό διάστημα πέρυσι. Εκπρόσωπος του Υπουργείου Μετανάστευσης δήλωσε αναφορικά ότι «πρόκειται για παγκόσμιο πρόβλημα, το οποίο απαιτεί ειδική μεταχείριση σε κάθε χώρα και ειδικές λύσεις. Η κυβέρνηση Γκίλαρντ είναι αποφασισμένη να εξαρθρώσει τα κυκλώματα εκείνων που γεμίζουν -με στόχο την αισχροκέρδεια- τα σαπιοκάραβα και να αποθαρρύνει όσους διακινδυνεύουν τη ζωή τους, προκειμένου να έλθουν στην Αυστραλία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης