Ένα νέο περιστατικό αστυνομικής βίας εις βάρος Αφροαμερικανών βγαίνει στη δημοσιότητα, στον απόηχο των διαδηλώσεων με αφορμή τη δολοφονία των Μάικλ Μπράουν, Ακάι Γκάρλεϊ, Έρικ Γκάρνερ κ.α.

Πρόσφατα δημοσιεύτηκε βίντεο στο οποίο αστυνομικοί εμφανίζονται να πυροβολούν εις βάρος Αφροαμερικανών που επιβαίνουν σε αυτοκίνητο. Ένας εξ αυτών τραυματίζεται θανάσιμα. Το περιστατικό εκτυλίχθηκε το βράδυ της 30ής Δεκεμβρίου 2014 στο Μπρίτζτοουν του Νιου Τζέρσεϊ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο οπτικοακουστικό υλικό που καταγράφηκε από κάμερα τοποθετημένη στο περιπολικό εμφανίζονται αρχικά οι αστυνομικοί να κάνουν σήμα στο αυτοκίνητο για να σταματήσει. Όλα φαίνονταν καλά και ζητούν από τον οδηγό το δίπλωμά του.

Του είπαν ότι πρέπει να βγει έξω από το όχημα, μαζί με τον συνοδηγό, επειδή δεν σταμάτησε στο σήμα. Εντελώς ξαφνικά το κλίμα άλλαξε και οι αστυνομικοί ζητούν με έντονο ύφος από τους επιβάτες να βγουν από το όχημα.

Έβγαλαν τα όπλα τους και άρχισαν να ερευνούν το αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή ανέφεραν ότι βρήκαν ένα πιστόλι και έδωσαν εντολή στον συνοδηγό να μείνει ακίνητος. Εν συνεχεία ζητούν από τους επιβάτες να τους δείξουν τα χέρια τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συνοδηγός, Ζεράμ Ράιντ, τελικά βγαίνει από το όχημα και τότε ένας εκ των δύο αστυνομικών τον πυροβολεί αρκετές φορές τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Λίγο αργότερα, ο οδηγός σε κατάσταση σοκ βγήκε από το αυτοκίνητο και συνελήφθη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης