Του Κώστα Μπετινάκη

Λίγο πριν αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο ο πρόεδρος Ομπάμα, έκανε μία τελευταία ένεση για να ενισχύσει τους ριζοσπάστες Ισλαμιστές τρομοκράτες, που υποχωρούσαν από το Χαλέπι, αποκαλύπτει ο πρώην αξιωματούχος της CIA officer Larry Johnson σε δηλώσεις του στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην «ένεση», περιλαμβάνονται και ατομικής χρήσης αντιαεροπορικά συστήματα (MANPADS), για τα οποία το Κρεμλίνο ήδη από την Παρασκευή έχει προειδοποιήσει πως «είναι εξαιρετικά επικίνδυνα στα χέρια των Ισλαμιστών τρομοκρατών».

Θα καταλάβουμε ότι το πρόγραμμα παραπληροφόρησης έχει ολοκληρωθεί, όταν όλα όσα το αμερικάνικο κοινό πιστεύει είναι ψέματα». (Γουίλιαμ Κόλμπι, διευθυντής της CIA -1981)Σύμφωνα με τον Τζόνσον, «αυτή αποτελεί την ύστατη προσπάθεια του Ομπάμα προκειμένου να υποστηρίξει την πολιτική που εφάρμοσε στο πρόβλημα της Συρίας, εξοπλίζοντας του αντικαθεστωτικούς αντάρτες».

Οι αποκαλύψεις αυτές έρχονται σε μια στιγμή που η CIA έχει εξαπολύσει βρόμικο πόλεμο δυσφήμησης του νεοεκλεγέντα προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, διοχετεύοντας στον αμερικάνικο Τύπο για ρωσική ανάμειξη στην προεκλογική εκστρατεία των ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η CIA έφτασε στο συμπέρασμα ότι η Ρωσία παρενέβη μέσω των κυβερνο-επιθέσεων στην προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ με στόχο να ευνοήσει την εκλογή του Τραμπ και όχι απλώς να προκαλέσει προβλήματα στη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας» όπως “αποκάλυψε” η «Washington Post», την περασμένη Παρασκευή.

Και φυσικά, το ζήτημα δεν είναι καθαυτό τα email, αλλά «η ρωσική προέλευσή τους», όπως επισημαίνει σε άρθρο του ο Paul Craig Roberts, τονίζοντας ότι «δεν παρέχονται αποδεικτικά στοιχεία».

Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγουν ανεξάρτητοι παρατηρητές είναι πως «υπάρχουν κάποια στοιχεία στους κόλπους της CIA που δεν θέλουν να δουν τον Τραμπ να αναλαμβάνει την αμερικανική προεδρία».

Και προκύπτει το ερώτημα: Γιατί; Η απάντηση κρύβεται πίσω από την «παρακυβέρνηση» των ολιγαρχών, οι οποίοι δεν θέλουν να αλλάξει η πολιτική εναντίον της Ρωσίας.

Η αντίδραση από την ομάδα που προετοιμάζει την προεδρία Τραμπ ήταν άμεση: “Έχουμε να κάνουμε με τους ίδιους ανθρώπους που διέδιδαν ότι ο Σαντάμ Χουσεΐν διέθετε όπλα μαζικής καταστροφής . Η εκλογική διαδικασία έχει τελειώσει με την μεγαλύτερη καταγραφή εκλεκτόρων στην ιστορία. Ήρθε η ώρα να κάνουμε την Αμερική μεγάλη και πάλι».

Η αντίδραση από το στρατόπεδο Τραμπ ήρθε αμέσως μετά την ανακοίνωση ότι ο απερχόμενος πρόεδρος Ομπάμα ανακοίνωσε πως διέταξε να εξετασθούν οι καταγγελίες «εκ βάθρου». Δεν έδωσε, ωστόσο, σημασία στο γεγονός ότι από την «αποκάλυψη» της εφημερίδας, λείπει οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο…

Ο «εμφύλιος» που έχουν προκαλέσει οι δυσαρεστημένοι από την εκλογή Τραμπ, εντείνεται με την έκκληση για «αναπόφευκτη επανάληψη των προεδρικών εκλογών», την οποία ζήτησε ο πρώην αναλυτής του «βαθέως κράτους» της CIA, Bob Baer.

Ο John Dean, προεδρικός σύμβουλος επί Nixon, ζήτησε «όλα τα στοιχεία για τη “ρωσική ανάμειξη” να δοθούν στον Κολέγιο των 538 Εκλεκτόρων πριν από τις 19 Δεκεμβρίου, οπότε θα ψηφίσουν επίσημα για την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία».

Και ο υπό παραίτηση ηγέτης της μειοψηφίας (των Δημοκρατικών) Harry Reid κατηγόρησε το FBI για «συγκάλυψη στοιχείων» φτάνοντας να ζητήσει την παραίτηση του διευθυντή James Comey.

O Craig Murray πρώην πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στο Ουσμπεκιστάν και τώρα στενός συνεργάτης του Τζούλιους Ασάντζ, χαρακτήρισε όλες αυτές τις καταγγελίες της CIA «κατασκευασμένες ανοησίες».

Ο Ασάντζ, που μέσω του WikiLeaks είχε διαρρεύσει τα email της Χίλαρι Κλίντον, έχει αρνηθεί πως η πηγή του ήταν οι Ρώσοι.

Στα επιχειρήματα των υποστηρικτών της αντι-Τραμπ εκστρατείας της CIA, είναι πως χάκερς είχαν επίσης παγιδέψει και την Εθνική Επιτροπή των ρεπουμπλικάνων χωρίς να υπάρξει κάποια διαρροή μέσω WikiLeaks.

Οι ανεξάρτητοι παρατηρητές στις ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι το «βαθύ κράτος» προσπαθεί με κάθε τρόπο να εμποδίσει τονΤραμπ να αναλάβει τα ηνία της αμερικανικής προεδρίας.

Στην εκστρατεία εναντίον του νεοεκλεγέντος έρχεται να προστεθεί με δηλώσεις του και ο Mike Morell, πρώην προσωρινός διευθυντής της CIA, κατηγορώντας τον Τραμπ ως «ασυνείδητο πράκτορα και όχι πατριώτη».

Η ανεξάρτητη δημοσιογράφος ειδικευμένη σε θέματα εθνικής ασφάλειας και πολιτικών ελευθεριών, Marcy Wheeler, δίνει την δική της εξήγηση: «Αν ο Τραμπ αναλάβει την εξουσία, κάτω από τις σημερινές συνθήκες, θα αφήσει στην ηγεσία της Συρίας τον Μπασάρ Άσαντ που υποστηρίζεται από τη Ρωσία. Αυτό σημαίνει ότι ήταν άσκοπη η προσπάθεια που κατέβαλε επί τέσσερα χρόνια η Σαουδική Αραβία, υποστηριζόμενη από την Ουάσινγκτον για την ανατροπή του. Θα εγκαταστήσει επίσης ένα σωρό ανθρώπους με δεσμούς στην αμερικάνικη πετρελαιο-βιομηχανία στην κυβέρνηση διακινδυνεύοντας την συνέχιση του πανάκριβου προγράμματος fracking. Η CIA με στενές σαουδαραβικές σχέσεις -πέραν των καθηκόντων της- κατηγορείται για τις συγκαλυμμένες επιχειρήσεις στη Συρία».

Για να προσθέσει: «Είναι γνωστό πως οι Σαουδάραβες έχουν χρηματοδοτήσει αθρόα το ίδρυμα Κλίντον, μαζί με άλλα εμιράτα του Κόλπου, και βασίζονταν στη νίκη της Χίλαρι. Υποστήριζαν την στρατηγική Κλίντον, τόσος την υπόθεση της Λιβύης, της Συρίας, αλλά και των Αδελφών Μουσουλμάνων στην Αίγυπτο, όλη την καταστροφική στροφή υπέρ των Σουνιτών».

Η αλήθεια είναι πως στις ΗΠΑ χρειάζονται να γίνει έρευνα, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το σύστημα της CIA που χαρακτηρίζεται από καρκινογόνο γραφειοκρατία που προσπαθεί να υποκαταστήσει όλες τις δημοκρατικές δομές, υπονομεύοντας ακόμη και τον εκλεγέντα πρόεδρο καταλήγει ο Justin Raimondo διευθυντής σύνταξης του ιστότοπου Antiwar.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης