Μια ιδιωτική εταιρεία ερευνών ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε συντρίμμια που μοιάζουν με αυτά ενός Boeing 777 σε περιοχή που δεν έχει καμία σχέση με το σημείο των ερευνών για το αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία GeoResonance, η οποία έχει την έδρα της στην Αυστραλία, δήλωσε ότι εντόπισε τμήματα που μπορεί να προέρχονται από αεροπλάνο τύπου Boeing 777 στον Κόλπο της Βεγγάλης, νότια του Μπανγκλαντές. Η συγκεκριμένη περιοχή δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το σημείο που εκτιμάται ότι έπεσε το Boeing, δυτικά των ακτών της Αυστραλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρεία ανέφερε ότι χρησιμοποίησε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για να εξετάσει τον πυθμένα στο συγκεκριμένο σημείο. Εκεί ανακάλυψε στοιχεία που έχουν άμεση σχέση με τα υλικά ενός Boeing 777: τιτάνιο, χαλκό αλλά και καύσιμο. «Η εταιρεία δεν ισχυρίζεται ότι αυτά προέρχονται από το αεροπλάνο της πτήσης ΜΗ370, ωστόσο, καλό είναι να εξεταστούν» αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Στην Αυστραλία οι εκπρόσωποι των Αρχών εμμένουν στην άποψή τους ότι το αεροπλάνο έπεσε στην περιοχή που εξετάζεται. Στην Κουάλα Λουμπούρ, ο υπουργός Μεταφορών Χισαμουντίν Χουσεΐν τόνισε ότι «εξετάζονται οι ισχυρισμοί αυτοί για την ακρίβειά τους».

Εν τω μεταξύ, οι έρευνες στο σημείο δυτικά του Περθ συνεχίζονται αποκλειστικά και μόνο με την βοήθεια του ειδικού ρομποτικού σκάφους Bluefin-21, το οποίο αναζητά στον βυθό τα μαύρα κουτιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης