Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 16 τραυματίστηκαν από επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποίησαν δύο γυναίκες στην πρωτεύουσα της πολιτείας Μπόρνο της βορειοανατολικής Νιγηρίας.

Οι δύο γυναίκες προσπάθησαν να μπουν σε ένα νοσοκομείο, αλλά, όταν τις σταμάτησαν φρουροί στην πύλη, αποφάσισαν να πυροδοτήσουν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Απομακρύναμε τις απανθρακωμένες σορούς δύο φρουρών, ενός πολίτη και των δύο βομβιστριών» είπε ο Αουάλ Μοχάμεντ, κάτοικος της συνοικίας Μολάι, όπου βρίσκεται το νοσοκομείο.

Ο Μουχαμαντού Μπουχάρι, ο νέος πρόεδρος της πολυπληθέστερης χώρας της Αφρικής, η οικονομία της οποίας είναι η μεγαλύτερη της Μαύρης Ηπείρου, ανακοίνωσε αμέσως μετά την ορκωμοσία του τον περασμένο μήνα ότι το Μαϊντουγκούρι θα γίνει το επιχειρησιακό κέντρο στην εκστρατεία εναντίον της ισλαμιστικής ένοπλης οργάνωσης Μπόκο Χαράμ.

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες εβδομάδες στη βορειοανατολική Νιγηρία, όπου σημειώνεται έξαρση των βομβιστικών επιθέσεων, κυρίως στο Μαϊντουγκούρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια πηγή στο νεκροτομείο του νοσοκομείου της Πολιτείας Μπόρνο στο Μαϊντουγκούρι επιβεβαίωσε ότι μεταφέρθηκαν εκεί τρεις σοροί. Πηγή στο νοσοκομείο ανέφερε ότι εισήχθησαν σε αυτό 16 τραυματίες από την επίθεση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης