Δικηγόροι της Καθολικής Εκκλησίας της Αυστραλίας προσφέρθηκαν να διαγράψουν νομικά έξοδα ύψους μισού εκατομμυρίου δολαρίου αν ένας άνδρας που ισχυρίζεται πως – ως παιδί – έπεσε θύμα παιδόφιλων κληρικών, δεχόταν να μην κάνει έφεση σε δικαστική απόφαση.

Αυτό ήταν το περιεχόμενο της κατάθεσης του Τζον Έλις στην Βασιλική Έρευνα που διερευνά τα σκάνδαλα παιδεραστίας δεκαετιών που τελέστηκαν από κληρικούς. Υποστήριξε ότι ουσιαστικά η Καθολική Εκκλησία αποδέχθηκε πως ο ίδιος έπεσε θύμα του ιερέα Άινταν Ντάγκαν αλλά όταν η υπόθεση έφθασε στο δικαστήριο οι δικηγόροι της εκκλησίας αμφισβήτησαν την εντιμότητά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Έλις έχασε τότε την υπόθεση γιατί το δικαστήριο έκρινε πως η Καθολική Εκκλησία δεν είχε νομική υπόσταση για να μηνυθεί. Ο ίδιος κατέθεσε πως μετά την απόφαση αυτή, οι δικηγόροι της Καθολικής Εκκλησίας του είπαν ότι θα διαγράψουν τα νομικά έξοδα ύψους μισού εκατομμυρίου δολαρίων – που έπρεπε να καλύψει ο ίδιος αφού έχασε την υπόθεση – αν δεχόταν να μην κάνει έφεση.

Υπενθυμίζεται πως, ο Καρδινάλιος, Τζορτζ Πελ, είχε καταθέσει σε προηγούμενη έρευνα που διενήργησε κοινοβουλευτική επιτροπή πως επικρατούσε μια «κουλτούρα σιωπής» στους κόλπους της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας για την οποία ευθύνεται η ίδια.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης