Η ύπατη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφάλειας, Κάθριν Άστον συνεχάρη το νεοκλεγέντα πρόεδρο της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς για την εκλογική του νίκη.

«Συγχαίρω το νεοκλεγέντα πρόεδρο Τόμισλαβ Νίκολιτς για τη νίκη τους στις εκλογές και το σερβικό λαό για την ελεύθερη, έντιμη και ειρηνική εκλογική διαδικασία» αναφέρεται σε ανακοίνωση της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κα. Άστον ταυτόχρονα εξήρε το ρόλο του πρώην προέδρου της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς για όλα όσα έκανε στη διάρκεια της θητείας του για την προσέγγιση της Σερβίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, για την περιφερειακή συμφιλίωση και του ευχήθηκε ό,τι καλύτερο. Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας δήλωσε ότι η ΕΕ ελπίζει για την όσο το δυνατόν συντομότερη συνέχιση της λειτουργίας της Σερβικής Βουλής και την άμεση συγκρότηση νέας κυβέρνησης που θα είναι προσηλωμένη στις μεταρρυθμίσεις και στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

«Η Σερβία έχει ανάγκη από ισχυρή κυβέρνηση και κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να επιτύχει οικονομική πρόοδο και την ένταξη στην ΕΕ, που ο λαός προσδοκά» τονίζεται στην ανακοίνωση. «Η Σερβία μπορεί να επιτύχει μόνο μέσω επιτυχούς οικοδόμησης συνασπισμού στο εσωτερικό και καλών σχέσεων με τους γείτονες», σημείωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης