Εκατομμύρια αμερικανοί κατέκλυσαν τα αεροδρόμια και τα οδικά δίκτυα για να επισκεφτούν φίλους και συγγενείς για την Ημέρα των Ευχαριστών που γιορτάζεται σήμερα στις ΗΠΑ. Οι Αμερικανοί και κυρίως οι Νεοϋορκέζοι λίγες μόνο ημέρες μετά το χτύπημα του κυκλώνα Sandy προσπαθούν να κλείσουν τις πληγές τους, γιορτάζοντας την 86η Παρέλαση για την Ημέρα των Ευχαριστιών.

Η Ημέρα των Ευχαριστιών αποτελεί σημαντικό κομμάτι της αμερικανικής ζωής. Είναι οικογενειακή γιορτή με επίκεντρο ένα λουκούλλειο γεύμα ψητής γαλοπούλας που συνοδεύεται από γλυκοπατάτες και διάφορες πίτες γλυκού. Υπολογίζεται ότι από πάνω από 43 εκατομμύρια άτομα αναμένεται να ταξιδέψουν 80 ή και παραπάνω χιλιόμετρα από σήμερα μέχρι το σαββατοκύριακο για να συμμετάσχουν στους εορτασμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άλλες παραδόσεις της ημέρας περιλαμβάνουν αγώνες αμερικανικού ποδοσφαίρου και μία μεγάλη παρέλαση του πολυκαταστήματος Macy’s στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με τη παράδοση, η πρώτη μέρα των Ευχαριστιών γιορτάστηκε το 1621, όταν οι άποικοι γιόρτασαν τη συγκομιδή μετά από έναν σκληρό χειμώνα.

H φετινή παρέλαση στη Φιλαδέλφεια  στόχευε να έχει τα περισσότερα άρματα με μπαλόνια που έχουν παρελάσει ποτέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


(Το άρμα με το μπαλόνι της Hello Kitty ήταν το πρώτο που παρέλασε)

(«Hooray for Hollywood!» από την Ocean City Theater Company)


(Το μπαλόνι του Kung Fu Panda)


(Το μπαλόνι του αστυνομικού Harold)


(Το μπαλόνι του Spiderman)


(Το μπαλόνι του Charlie Brown)


(Το μπαλόνι του βατράχου Kermit)


(Και οι εστεμμένες στην παρέλαση)

(Οι cheerleaders του Macy’s)

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης