Είχε συλληφθεί πριν από τέσσερις μήνες στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ, μετά από πολύμηνη παρακολούθηση, ως ύποπτος σχεδιασμού διάπραξης εγκλημάτων που ξεπερνούν ακόμη και την ανθρώπινη φύση.

Η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος των ΗΠΑ, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης επιχείρησης με την κωδική ονομασία Holitna που αφορούσε εξάρθρωση κυκλωμάτων παιδικής πορνογραφίας βρέθηκε στα ίχνη ενός περίεργου τύπου με το ψευδώνυμο «Fat Longpig», του οποίου οι κινήσεις αλλά και η εν γένει διαδικτυακή συμπεριφορά, ήταν πέραν του προφανούς ύποπτα. Συμμετείχε διαρκώς σε forum που μιλούσαν για απαγωγές ανηλίκων, βιασμούς, βασανιστήρια, και κανιβαλισμό!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δραστηριότητά του αυτή ανάγκασε την Αστυνομία να προχωρήσει στην ταυτοποίηση του χρήστη με το συγκεκριμένο ψευδώνυμο πίσω από το οποίο κρυβόταν ο 40χρονος Βρετανός Geoffrey Portway ο οποίος διέμενε επτά χρόνια στις ΗΠΑ και εργαζόταν ως προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Όταν η Αστυνομία εισέβαλε στο σπίτι του, ανακάλυψε μια κρυφή κλειδωμένη πόρτα στο υπόγειο του κτιρίου. Πίσω απ’ αυτήν βρισκόταν το δωμάτιο βασανιστηρίων που είχε στήσει ο Rortway μέσα στο οποίο, όπως ο ίδιος ομολόγησε, είχε σκοπό να βασανίσει, να βιάσει και στη συνέχεια να τεμαχίσει και να φάει τα ανήλικα θύματα που σκόπευε να οδηγήσει στην ιδιωτική του κόλαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες από το σπίτι της φρίκης.

 

Σαδιστής χωρίς αμφιβολία, είχε καλύψει τους τοίχους με αφρώδες υλικό ηχομόνωσης ώστε να μην ακούγονται οι κραυγές πόνου των παιδιών που σχεδίαζε να βασανίσει.

Ένα μεταλικό τραπέζι βασανισμού με κρίκους και χειροπέδες που θα ακινητοποιούσε το θύμα, ένα κλουβί από χάλυβα, χειρουργικά νυστέρια, σετ μαχαιριών, εργαλεία ευνουχισμού, ένα φέρετρο σε παιδικό μέγεθος, καταψύκτες αποθήκευσης, καθώς και μεγάλα ηχεία, με τα οποία ενδεχομένως να κάλυπτε τον πόνο που θα κατάφερνε να περάσει από την ηχομόνωση του χώρου, ήταν μερικά από τα αντικείμενα που συνέθεταν το σκηνικό της απόλυτης φρίκης.

Μεταξύ άλλων, στον υπολογιστή του βρέθηκαν χιλιάδες φωτογραφίες από σεξουαλικές κακοποιήσεις και βασανισμούς παιδιών.

Στο πλαίσιο συμφωνίας με την Αμερικανική Δικαιοσύνη, ο Portway ομολόγησε πως είχε σκοπό να διαπράξει όλα τα παραπάνω εγκλήματα, με τελικό σκοπό να φάει τα θύματά του.

Τώρα αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 27 ετών, πριν απελαθεί για τη Μεγάλη Βρετανία.

Η Αμερικανική Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπολογίζει πως η επιχείρηση Holitna, στα δίχτυα της οποίας έπεσε και ο επίδοξος κανίβαλος, έσωσε την ζωή τουλάχιστον 160 παιδιών ενώ 51 εγκληματίες οδηγήθηκαν στις φυλακές με πολυετείς καθείρξεις.

Επιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης