Ένας αριθμός-ρεκόρ Αμερικανών τάσσεται υπέρ της νομιμοποίησης της μαριχουάνας για ψυχαγωγική χρήση, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση που δόθηκε την Τρίτη στη δημοσιότητα.

Η δημοσκόπηση της εταιρείας «Gallup» διαπίστωσε ότι το 58% των Αμερικανών υποστηρίζει ότι η χρήση αυτής της ναρκωτικής ουσίας θα πρέπει να νομιμοποιηθεί, σε σύγκριση με το 39% που επιθυμεί να παραμείνει παράνομη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την εταιρεία δημοσκοπήσεων, παρατηρείται ταχεία μεταστροφή της κοινής γνώμης υπέρ της πλήρους νομιμοποίησης.

Παρόμοια δημοσκόπηση της «Gallup» τον Νοέμβριο του 2012 διαπίστωσε ότι το 48% των Αμερικανών ήταν υπέρ της νομιμοποίησης της χρήσης μαριχουάνας έναντι 50% που τάχθηκε κατά.

Όλες οι ηλικιακές ομάδες που ρωτήθηκαν στην πιο πρόσφατη δημοσκόπηση της «Gallup» είναι υπέρ της νομιμοποίησης με μοναδική εξαίρεση τους άνω των 65 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης ακολουθούν την επικράτηση του «ναι» στη νομιμοποίηση της μαριχουάνας σε δημοψηφίσματα που διεξήχθησαν στο Κολοράντο και στην Ουάσινγκτον, τα οποία θα επικυρωθούν τον επόμενο χρόνο.

Ακτιβιστές που είναι υπέρ της νομιμοποίησης της μαριχουάνας πραγματοποιούν εκστρατεία σε ολόκληρη τη χώρα, με σχετικά δημοψηφίσματα να είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν σε ακόμη δέκα πολιτείες μέσα στην επόμενη τετραετία.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης