Πολλές μονάδες των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στη Μέση Ανατολή τελούν -το τρέχον και τα αμέσως επόμενα εικοσιτετράωρα- σε κατάσταση αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας κι άμεσου συναγερμού, εξαιτίας της απειλής που αντιπροσωπεύει μια επιθετική ενέργεια που μπορεί να γίνει στο χώρο αμερικανικών εγκαταστάσεων σε ένα μουσουλμανικό κράτος, μετέδωσε το δορυφορικό δίκτυο CNN επικαλούμενο αξιωματούχο της αμερικανικής κυβέρνησης. Ήδη ο υπουργός Άμυνας Chuck Heigl είχε συνεργασία με συμβούλους από το Πεντάγωνο για την επιλογή των ανωτέρω στρατιωτικών μονάδων πρόσθεσε το ίδιο δίκτυο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί ποιες είναι οι μονάδες αυτές. «’Ολο το 2012, αυτή η κατάσταση στις στρατιωτικές μονάδες των ΗΠΑ επαναλήφθηκε σε περιπτώσεις που μετρώνται στα δάκτυλα των χεριών», διευκρινίστηκε από τον αξιωματούχο που ζήτησε να μείνει ανώνυμος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα στα μουσουλμανικά κράτη στη Μέση Ανατολής συνολικά 21 πρεσβείες-προξενεία των ΗΠΑ παρέμειναν κλειστά. Αντίστοιχα είναι τα μέτρα που υιοθετούν οι κυβερνήσεις Γερμανίας, Γαλλίας, Βρετανίας.

Επιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης

Διαβάστε επίσης: Κόκκινος συναγερμός, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 3 Αυγούστου 2013, 10:15

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η φωτογραφία είναι αρχείου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης