Με 352 θετικές ψήφους, η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι κέρδισε την πρώτη ψήφο εμπιστοσύνης που είχε ζητήσει από την ιταλική Βουλή, ενώ 207 βουλευτές εκφράστηκαν αρνητικά και ένας επέλεξε την αποχή.

Αρκετά ιστορικά στελέχη του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος, όπως ο πρώην γραμματέας του, ο Πιερλουίτζι Μπερσάνι, αποφάσισαν να μην πάρουν μέρος στην ψηφοφορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μετά την απόφαση αυτή του Ρέντσι να συνδέσει την έγκριση του εκλογικού νόμου με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, είμαστε βέβαιοι ότι η κυβέρνηση που θα τον διαδεχθεί θα είναι χειρότερη από τη δική του» δήλωσε ο Μπερσάνι.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει δημοσιοποιηθεί, σήμερα το πρωί και το απόγευμα οι βουλευτές πρόκειται να κληθούν να δώσουν άλλες δύο ψήφους εμπιστοσύνης, ενώ για τη Δευτέρα έχει ορισθεί η τελική ψηφοφορία, με την οριστική έγκριση της εκλογικής μεταρρύθμισης.

«Δεν είμαστε αλαζονικοί και φαντασμένοι, κάνουμε μόνο το χρέος μας» δήλωσε ο Ρέντσι κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μένει να διαπιστωθεί ποια θα είναι τα επακόλουθα της έντονης αντιπαράθεσης που προκάλεσε στο εσωτερικό του Δημοκρατικού Κόμματος η απόφαση του Ματέο Ρέντσι να επισπεύσει πάση θυσία την έγκριση του νέου εκλογικού νόμου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης