Απίστευτες εικόνες μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC από τον τρόπο που προσεγγίζουν μαθητές ένα σχολείο σε ορεινή περιοχή της Κίνας.

Χρησιμοποιώντας ένα σύστημα από ξύλινες σκάλες, οι οποίες είναι προσαρμοσμένες πάνω σε απότομες πλαγιές, χρειάζεται καθημερινά να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για να φθάσουν στη σχολική αίθουσα, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα. Το χωριό Άλπα Πατέλ (επαρχία Χουνάν) είναι μια από τις κοινότητες στις οποίες φαίνεται πως η ανάπτυξη του 7, 8 και 10% σε ετήσια βάση της κινεζικής οικονομίας θ’ αργήσει πολύ να φθάσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καθώς αρκετά παιδιά καλούνται να διανύσουν ακόμα και 30 χλμ. για να φθάσουν στο σχολείο, αναγκάζονται να διανυκτερεύουν μέσα στις εγκαταστάσεις για εβδομάδες και όπως επισημαίνεται σε άρθρο της βρετανικής εφημερίδας «telegraph» μπορεί να περάσει ακόμα και μήνας για να μπορέσουν να δουν ξανά τους γονείς τους.

«Κάνει τα πόδια μου να τρέμουν. Δεν τολμώ να κοιτάξω κάτω όταν ανεβαίνω τα σκαλιά, καθώς αισθάνομαι τρόμο», αναφέρει σε δηλώσεις της η δασκάλα των μαθητών.

Διαβάστε επίσης:
Ινδονησία: Γεφυρώνοντας το… χάσμα στην εκπαίδευση, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 7 Απριλίου 2012, 04:21

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης