Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εξακολουθεί να στηρίζει τον επικεφαλής της υπηρεσίας προστασίας υψηλών προσώπων (US Secret Service), Μαρκ Σάλιβαν, παρά το σκάνδαλο πορνείας στο οποίο ενεπλάκησαν πράκτορες της υπηρεσίας αυτής στην Κολομβία.

«Η υπηρεσία αντέδρασε γρήγορα όταν έγινε γνωστή η υπόθεση. Ο πρόεδρος εμπιστεύεται τον διευθυντή της», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκο Τζέι Κάρνεϊ. Η γερουσιαστής Σούζαν Κόλινς αποκάλυψε την Τρίτη ότι στην υπόθεση εμπλέκονται 11 πράκτορες της υπηρεσίες και τουλάχιστον 20 ιερόδουλες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υπήρχαν 20 – 21 γυναίκες που πήγαν στο ξενοδοχείο στην Καρταχένα, όπου διέμεναν οι πράκτορες», είπε η Κόλινς, η οποία μετέχει στην επιτροπή Εσωτερικής Ασφάλειας της Γερουσίας.

Σύμφωνα με την Κόλινς, που υποστήριξε ότι έλαβε τις πληροφορίες αυτές από τον ίδιο τον Σάλιβαν, εκτός από τους πράκτορες που προσκάλεσαν τις ιερόδουλες, στην υπόθεση εμπλέκονται και Αμερικανοί πεζοναύτες.

Όταν ρωτήθηκε για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται ο Σάλιβαν το θέμα, η Ρεπουμπλικανή γερουσιαστής είπε ότι η ίδια είναι ικανοποιημένη. «Είναι αξιωματικός καριέρας και μου είπε ότι το σημαντικότερο για έναν πράκτορα των Μυστικών Υπηρεσιών είναι η φήμη του», πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση δυνητικά πολύ σοβαρή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Προειδοποιήσεις Ομπάμα για το «ροζ» σκάνδαλο
Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 16 Απριλίου 2012, 01:46

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης