(Προσοχή: Ορισμένες από τις εικόνες που ακολουθούν μπορεί να προκαλέσουν σοκ!)

Τραγικός είναι ο απολογισμός από σοβαρό τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Ν. Αφρική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), ο οδηγός νταλίκας έπεσε με δύναμη πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, έχοντας νωρίτερα παραβιάσει το «κόκκινο», σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ δεκάδες ήταν τα ασθενοφόρα.

Το απίστευτο τροχαίο σημειώθηκε σε κεντρική διασταύρωση στην πόλη του Παϊντάουν. Συνολικά 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 80 ακόμη ανασύρθηκαν τραυματισμένοι από τα συντρίμμια αυτοκινήτων, τα οποία είχαν μετατραπεί σε άμορφη μάζα σιδερικών.

Ο 23χρονος οδηγός της νταλίκας συνελήφθη λίγο αργότερα από αστυνομικούς. Σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας «Huffingtonpost» η άδεια οδήγησης του νεαρού είχε λήξει, γεγονός που εφόσον επιβεβαιωθεί θα κάνει ακόμα χειρότερη τη θέση του κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.

Εκτιμάται ότι το βαρύ όχημα παρέσυρε τέσσερα ταξί γεμάτα επιβάτες και ένα αυτοκίνητο, ενώ αρκετοί ήταν οι τραυματισμοί ανθρώπων που κινούνταν πεζοί. Εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών της αφρικανικής χώρας ανέφερε πως οι αρμόδιες υπηρεσίες εξετάζουν το ενδεχόμενο να υπήρξε πρόβλημα στο σύστημα πέδησης της νταλίκας.

Η στιγμή της πρόσκρουσης

Πρώτες εικόνες από τον τόπο του δυστυχήματος

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης