Η εξτερμιστική ισλαμική σομαλική οργάνωση Αλ Σεμπάαμπ, η οποία έχει στενούς δεσμούς με την αλ – Κάιντα, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση ενόπλων στο εμπορικό κέντρο του Ουέστγκεϊτ στο Ναϊρόμπι, το πρωί του Σαββάτου, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 39 άτομα, συμπεριλαμβανομένων και μικρών παιδιών.

Αυτή την ώρα, τα ένοπλα μέλη της οργάνωσης που παραμένουν εντός του εμπορικού κέντρου κρατούν γύρω στους 36 ομήρους, τους οποίους και χρησιμοποιούν ως «ανθρώπινες ασπίδες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται, πάντως, ότι η Αλ Σεμπάαμπ, την οποία η Κένυα κατηγορεί για ένοπλες και βομβιστικές επιθέσεις εναντίον εκκλησιών και των δυνάμεων ασφαλείας, είχε απειλήσει στο παρελθόν να πλήξει το εμπορικό κέντρο Ουέστγκεϊτ, το οποίο είναι δημοφιλές στην κοινότητα των ξένων που ζουν στο Ναϊρόμπι. Οι επιθέσεις είχαν πραγματοποιηθεί έπειτα από ενέργειες των κενυατικών δυνάμεων στη Σομαλία, πριν από δύο χρόνια, εναντίον μαχητών που συνδέονται με την Αλ Κάιντα. Ωστόσο, η οργάνωση ανέφερε ότι είχε προειδοποιήσει επανειλημμένα την Κένυα να αποσύρει τα στρατεύματά της από τη Σομαλία και ότι σε διαφορετική περίπτωση θα αντιμετώπιζε «σοβαρές συνέπειες». Νωρίτερα, η οργάνωση είχε αναρτήσει στο Twitter: «Η κενυατική κυβέρνηση μολαταύτα κώφευσε στις επανειλημμένες προειδοποιήσεις μας και συνέχισε να σφαγιάζει αθώους Μουσουλμάνους στη Σομαλία».

Διαβάστε επίσης Μακελειό στο Ναϊρόμπι, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2013, 17:40

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης